Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Eindhoven, mei 2004

Extra treinen voor bezoekers Pinkpop

Het 35e Pinkpopfestival (zaterdag 29 mei t/m maandag 31 mei) in Landgraaf is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. NS verwacht vele Pinkpopbezoekers naar Landgraaf te vervoeren en zet hiervoor extra treinen in.

Aansluitend op deze extra treinen rijden pendelbussen tussen het NS-station Landgraaf en het Pinkpopterrein van zaterdag t/m dinsdag. Hiervoor zijn gecombineerde trein/buskaartjes verkrijgbaar bij de NS-loketten (niet bij de NS-kaartautomaat). Deze meerdaagse retourkaarten zijn geldig van zaterdag 29 mei tot en met dinsdag 1 juni. Tijdens Pinkpop zal de reguliere dienstregeling afwijken tussen Kerkrade, Landgraaf en Heerlen.

Naar Pinkpop:
Op zaterdag- en maandagmorgen rijden, naast de reguliere treinen, extra treinen vanuit Eindhoven naar Heerlen. Van Heerlen naar station Landgraaf rijden aansluitend pendeltreinen en vervolgens kunnen reizigers per bus verder naar het festivalterrein.

Na afloop van Pinkpop:
Op maandagavond 31 mei en op dinsdagmorgen 1 juni rijden vanaf station Landgraaf naar Heerlen eveneens pendeltreinen. Deze geven op de maandagavond aansluiting op de extra treinen die o.a. zullen rijden naar Maastricht, Venlo, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Zwolle, Tilburg, Breda en Rotterdam. Dinsdagmorgen 1 juni rijden er extra treinen van Heerlen tot Eindhoven.

Meer informatie verkrijgbaar:
Voor een advies over de dienstregeling van de treinen kunnen reizigers bellen met 0900-1475 (E 0,35 p/mn). Voor een reisadvies van deur tot deur kan men contact opnemen met Openbaar Vervoer Reisinformatie 0900-9292 ( E 0,70 p/mn). Daarnaast is er aan de NS-loketten een folder beschikbaar. Via Internet is de informatie beschikbaar via de pagina's www.ns.nl en www.pinkpop.nl en eveneens via Teletekstpagina 753.

Naar Pinkpop met 40% korting:
Reizigers met een NS-Voordeelurenkaart reizen op zaterdag en zondag en nu ook op maandag 31 mei al voor 09.00 uur met 40% korting. Zij mogen drie reisgenoten meenemen die tegen hetzelfde tarief reizen.


Noot voor de redacties: (