Gemeente Enschede

Wandelende wolbalen


Enschede, 17-05-2004

Schapen gaan uit hun jas

Op zaterdag 29 mei is er op de gemeentelijke kinderboerderij De Wesseler een gezellige schaapscheerdag. Van 9.30 - 14.00 uur worden er vier schapen uit hun winterjas geholpen. Om dit feestelijke evenement te vieren zijn er nog veel meer leuke activiteiten te beleven op deze dag. Er is een kinderrommelmarkt en kinderen kunnen grabbelen in de grabbelton, oud-Hollandse spelletjes doen, blik- en hoefijzergooien, ezelrijden, schminken en nog veel meer.

Weg met die warme winterjas

Op deze schaapscheerdag worden de schapen op feestelijke wijze uit hun jasje geholpen. Omdat schapen het in de lente veel te warm krijgen met hun dikke vacht nog aan, is dit voor hen een goede gelegenheid om lekker koel de zomer in te gaan. Er zijn nog maar weinig schapensoorten die vanzelf hun wintervachtje verliezen. Vandaar dat hier een schaapscheerder aan te pas moet komen. Omdat de mensen vroeger heel blij waren met de warme wol die van een schaap af kwam, werden er om het scheren heen allerlei feestelijkheden gehouden. Na het scheren werd de wol gewassen en gekamd zodat de mensen er voor de winter lekkere warme truien van konden breien. Om 10.00 uur wordt op kinderboerderij De Wesseler het eerste schaap geschoren; daarna komen de volgende schapen ieder steeds een half uur later aan de beurt. Een professionele schaapscheerder zal deze klus gaan uitvoeren.

Kinderactiviteiten voor de hele buurt

Tijdens het schaapscheren zijn er voor alle kinderen vele feestelijke activiteiten op en rondom het erf van kinderboerderij De Wesseler. Een gezellige kinderrommelmarkt wordt gehouden op het erf bij de kinderboerderij en kinderen kunnen zich hiervoor nog steeds opgeven. (Deelnemers betalen ? 1,- ). Er zijn diverse oud-Hollandse spelletjes te beleven zoals Ezeltje Prik, blik- en hoefijzergooien, ringwerpen, mannetjesspel en 'muis'meppen. Aan deze spelletjes kunnen de kinderen gratis meedoen. Verder kunnen kinderen tegen een kleine vergoeding een knipkaart kopen voor deelname aan de volgende activiteitenen faciliteiten: ezeltjerijden, grabbelen, broodbakken, schmincken, een broodje knakworst nuttigen of een pannenkoek, en iets te drinken krijgen.

Wie doen er mee?

De schaapscheerdag is op zaterdag 29 mei van 9.30 - 14.00 uur op kinderboerderij De Wesseler. Om 10.00 uur wordt het eerste schaap geschoren. Toegang gratis.

Kinderboerderij De Wesseler ligt aan de Wesselerweg 15a in Enschede.

Telefoon 053 4770723

Beheerder de heer J. Brömmelhaus

---

Gepubliceerd op 17-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar