Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl





STERK DEELNEMERSVELD EREDIVISIE

De eredivisie gemengd gaat weer van start. Van zaterdag 29 mei tot en met zaterdag 5 juni strijden de acht sterkste teams om het Nederlands kampioenschap. Net als vorig jaar doen weer vele Nederlandse topspelers mee. Spelers als Martin Verkerk, John van Lottum, Paul Haarhuis, Edwin Kempes en Dennis van Scheppingen treden aan op de Nederlandse banen. Bij de vrouwen maken Miriam Oremans, Elise Tamaëla, Anousjka van Exel, Michelle Gerards en Michaëlla Krajicek hun opwachting. Natuurlijk nemen ook vele buitenlandse topspelers deel aan de hoogste afdeling van de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie, waaronder Magui Serna, Lubomira Bacheva, Lindsay Lee-Waters en Ludmilla Cervanova.

De vier teams die als hoogste eindigen kwalificeren zich voor de play-offs om het landskampioenschap. De plays-offs vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juni en worden gespeeld op de banen van TC Groenekan, de landskampioen van de afgelopen twee jaar.

Deelnemende teams
Naast G.van Alem Schoonmaak/TcG, de kampioen van vorig jaar, nemen ook Amstelpark Tennisschool, Leimonias Reaal, Intervaluta Hilverheide en TV Dekkertennis van Mastrigt net als vorig jaar deel aan de eredivisie. Popeye Gold Star en Cosmo Hairstyling De Manege zijn gepromoveerd en na een jaar afwezigheid weer terug in de eredivisie. Otto's Heerhugowaard eindigde vorig jaar als tweede in de hoofdklasse en heeft de plaats ingenomen van ELTV die zich heeft teruggetrokken.

De samenstelling van de eredivisieteams en het wedstrijdschema staan vermeld op www.knltb.nl


---

SANDER GROEN UIT EINDHOVEN WERELDKAMPIOEN VETERANEN 35+

Sander Groen is wereldkampioen veteranen in de leeftijdscategorie 35 tot en met 39 jaar geworden. De als nummer één geplaatste Eindhovenaar sloeg zich overtuigend naar de finale waarin hij met 6-4 6-4 won van de Canadees Hubert Karrasch. De wereldkampioenschappen veteranen werden gehouden van maandag 10 tot en met zaterdag 15 mei in het Turkse Antalya.

Wereldteamkampioenschappen veteranen
In de week voorafgaand aan de individuele wereldkampioenschappen voor veteranen nam Groen ook deel aan de wereldteamkampioenschappen eveneens in Antalya. Samen met Bart Theelen en Niels de Kok behaalde hij een vijfde plaats in de categorie 35+.


---