TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-05-2004

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 29 mei
Radio 2 - 16.00 uur

CHARLY, DYSSELDONK EN DE WINNENDE 'STER' IN TROS MUZIEKCAFÉ

De TROS viert zondag in de Amsterdam ArenA haar 40-jarig bestaan met veel muziek en zaterdag 29 mei nemen we in TROS MUZIEKCAFÉ daar alvast een voorschot op. Hadassah de Boer ontvangt de volgende artiesten:

Dysseldonk is een pareltje uit onze eigen muziekscene. Achter Dysseldonk gaat zanger/gitarist Eric van Dysseldonk schuil, ooit lid van de Eindhovense band Smalltown Romeos. Eric toerde regelmatig met artiesten als JW Roy en The Watchmen. Nu heeft hij een solo-album uit '33 1/3' en daarop laat hij ons kennis maken met zijn ingetogen en akoestische kant.

Met Yanah hebben we een zuiderbuur te gast. De debuut-cd van deze Belgische heet 'The Girl in the Picture' en bevat melodieuze poprocksongs met een etno-invloed. De titel verwijst naar Kim Phuc die als 9-jarig meisje werd gefotografeerd na een napalmbombardement in Zuid-Vietnam. Yanah heeft Kim de cd persoonlijk kunnen overhandigen, heel bijzonder.

'She'll take your breath away', zong Charly tijdens het Nationaal Songfestival. Dat komt hij zaterdag ook in TROS MUZIEKCAFÉ zingen. Maar natuurlijk laat Charly nog veel meer van zich horen en we willen alles weten van het nieuwe musicalavontuur waarin hij zich binnenkort stort met onder anderen Froukje de Both, gebaseerd op de liedjes van de Dolly Dots.

Chris Daniels en zijn Kings zijn alweer twintig jaar bij elkaar en het zijn harde werkers, dat mag gezegd worden. Hun inmiddels negende album is uit, getiteld 'The Spark'. Daniels maakt een mix van blues, folk, cajun, jazz, rock en jump-blues.

Als eerste programma ontvangt TROS MUZIEKCAFÉ de winnende ster uit het TROS-programma EEN STER IN 40 DAGEN. Hij of zij treedt natuurlijk ook op in de Amsterdam ArenA, zondag 30 mei tijdens het verjaardagsfeest.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2.

Voor meer informatie: www.trosmuziekcafe.nl.