VTL

Wubbo Ockels bijgeschoold voor exceptioneel transport

A.s. donderdag gaat VTL het NUON Solar Team trainen. De opleiding Transportbegeleider is speciaal voor dit team aangepast voor hun tour door Europa met de snelste zonneauto ter wereld. VTL biedt deze cursus belangeloos aan, omdat zij graag een bijdrage wil leveren aan innovatieve technieken en duurzame energie.

Snelste zonneauto ter wereld in Europa
Het NUON Solar Team heeft in Australië met de Nuna 2 de World Solar Challenge 2003 gewonnen. Nu gaat het team met deze snelste zonneauto ter wereld vanaf 29 mei een tour door Europa maken om het gebruik van duurzame energie te promoten. De tour is een initiatief van studenten aan de TU Delft en gaat van Athene naar Portugal.

Wubbo Ockels in de leer voor Transportbegeleider Wubbo Ockels, Diederiek Kinds en Mark Olsthoorn hebben de eendaagse cursus Escort abnormal size vehicle through Europe gevolgd. Zij gaan ook de Nuna 2 besturen. De cursus is een speciale variant op de opleiding Transportbegeleider, die normaal gesproken tien dagen duurt. VTL heeft deze opleiding ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Verkeer & Waterstaat, het Korps Landelijke Politie Diensten, RDW Voertuigtechniek en het bedrijfsleven. De meest relevante onderwerpen voor het Solar Team worden behandeld.

Meer informatie
VTL staat voor opleiding en ontwikkeling van de mens in transport en
logistiek. VTL opereert als partner van het bedrijfsleven en biedt een breed scala aan diensten op het gebied van Opleiding & Training, Beroepsopleidingen, Detachering, Advies & Projectmanagement in de sector. Binnen VTL is ManagementSchool gespecialiseerd in middenkader- en managementopleidingen. VTL heeft praktijkopleidingslocaties in heel Nederland, waaronder het VTL Trucksimulatorcentrum in Houten. Voor meer informatie bel 0900 1442 (0,10 p/m) of kijk op www.vtl.nl. Meer informatie over de Solar Car Tour of over de Nuna 2 staat op www.nuna2.com.

26 mei 04 15:33