Partij van de Arbeid

voorlichting

Den Haag, 27 mei 2004

De Partij van de Arbeid voor een sterk en sociaal Europa

Wouter Bos en Max van den Berg in Heerlen

Zaterdag 29 mei houdt de PvdA een Arenabijeenkomst in Heerlen. Dit is de tweede Arenabijeenkomst in een reeks van zes, die in het kader van de Europese Verkiezingen tot en met 7 juni plaatsvinden. Steeds zal een belangrijk Europees thema onderwerp van de bijeenkomst zijn.

De bijeenkomst in Heerlen vindt plaats in het Glaspaleis, Bongerd 18 en begint om 16.30 uur. Deze bijeenkomst staat in het teken van terrorisme- en criminaliteitsbestrijding.

Fractievoorzitter Wouter Bos opent de bijeenkomst met een speech over de bestrijding van criminaliteit en internationaal terrorisme. Bos zal het PvdA-actieplan: Terroristen en criminelen mogen nergens in Europa veilig zijn presenteren. In dit actieplan wordt aangegeven hoe criminaliteit en terrorisme in Nederland en in Europa bestreden kunnen worden. Hiertoe doet de PvdA een achttal voorstellen. Vervolgens gaat Wouter Bos in gesprek met onder meer Gerd Leers, de burgemeester van Maastricht, die bij de Arenabijeenkomst aanwezig is en met het publiek in de zaal.

Na het optreden van de stand-up comedian Wilko Terwijn, worden om 17.15 uur video s vertoond die gemaakt zijn door PvdA-detectives. Zij hebben aan het publiek in Heerlen vragen voorgelegd over de bestrijding van criminaliteit en terrorisme in Europa. Max van den Berg, de lijsttrekker van de PvdA Eurodelegatie, reageert op het commentaar van het publiek.

Om 17.35 uur wordt de PvdA-Idealwedstrijd gehouden. In Ideals strijden telkens drie jongeren voor de gunst van het publiek. Wie van de drie verkoopt het beste de idealen van de PvdA aan het publiek? Een jury, waarin onder anderen Wouter Bos en het Tweede-Kamerlid Frans Timmermans zitting hebben, kiest samen met het publiek wie van de deelnemers doorgaat naar de finale op 7 juni in Rotterdam.

De Arenabijeenkomst eindigt om 18.15 uur met muziek.