Partij van de Arbeid

voorlichting

Den Haag, 27 mei 2004

Wouter Bos opent Pinkpop

De PvdA voert campagne met de leuze Nederland Sterk en Sociaal in Europa. Tot en met 10 juni, de dag van de verkiezingen, doet de PvdA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Max van den Berg, alle provincies en de grote steden aan.

Zaterdag 29 mei brengt een PvdA-delegatie, bestaande uit onder andere PvdA-partijleider Wouter Bos, lijsttrekker Max van den Berg, Tweede-Kamerlid Frans Timmermans en Europarlementariƫr Ieke van den Burg een bezoek aan Limburg.

Om 13.00 uur trekt Max van den Berg samen met SPD-kandidaat Martin Schmidt het centrum van het Duitse Herzogenrath in. Tijdens de wandeling worden flyers uitgedeeld en gaan de sociaal-democraten in gesprek met kiezers.

Vanaf 14.00 uur is de PvdA-delegatie te vinden bij de toegangsweg naar Pinkpop, op het Pinkpopterrein en de nabijgelegen camping in Landgraaf. Naast het uitdelen van flyers en rozen gaan de PvdA-ers het gesprek aan met de festivalbezoekers.

Aansluitend, rond 15.00 uur, trekken de PvdA-ers de binnenstad van Heerlen in. Op en rondom het Pancratiusplein delen Bos en Van den Berg rode rozen uit en gaan zij in gesprek met kiezers. Nabij de PvdA-kraam op het Pancratiusplein zorgt popband The Rolling Beatels voor de muzikale omlijsting.

Om 16.00 uur opent PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos het Pinkpopfestival in Landgraaf.

Om 16.30 uur vindt een arenabijeenkomst plaats in het Glaspaleis, Bongerd 18 in Heerlen. (zie apart persbericht)