STICHTING ROPARUN


188 teams uit Parijs verwacht bij finish Roparun in Rotterdam

Bijna 5.000 deelnemers aan de Roparun worden op tweede pinksterdag, 31 mei, verwacht bij de finish op de Coolsingel. Zij hebben dan 520 kilometer afgelegd in een tijdsbestek van 30 tot 42 uur. De teams starten dit jaar voor het eerst in Parijs, afhankelijk van de geschatte snelheid, op zaterdag 29 en zondag 30 mei.

Voorafgaand aan deze finish is de finish van de Homerun, een loop van 6,5 kilometer vanaf het Familiehuis van de Daniel den Hoedkliniek naar de Coolsingel over het Roparunparcours. De opbrengst van deze Homerun komt ten goede aan de bouw van een familie/inloophuis dat in 2012 zal worden gerealiseerd bij het Erasmus MC. Inschrijven is nog mogelijk tussen 10.00 en 11.00 uur bij het familiehuis (zie ook www.roparun.nl); startschot wordt gelost door Robert Eenhoorn.

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. De vorige twaalf edities gingen van Rotterdam naar Parijs, dit jaar wordt er voor de eerste keer andersom gelopen. Vanaf de binnenkomst in Rotterdam-Zuid zullen de lopers via een verkeersarme route langs een van de doelen, de Daniel den Hoedkliniek, naar de Coolsingel lopen. De gehele Coolsingel, van Churchillplein tot Hofplein, is dan één groot evenemententerrein. Voor het publiek zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd waaronder ook optredens van Sugar Lee Hooper en Lee Towers. Zo zal de finish van de dertiende Roparun een groot feest worden.

De opbrengst van de Roparun is bestemd voor projecten om de kwaliteit van leven van mensen met kanker te verbeteren volgens het motto

Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven18)
Tot nu toe werd voor die doelen al ruim dertien miljoen euro bijeengelopen.