Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Verkiezingenkaravaan in Steenwijkerland

Geen aanplakborden, maar wel Verkiezingenkaravaan in Steenwijkerland

De Europese Verkiezingenkaravaan van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties is aanstaande zaterdag 29 mei te gast bij de havendagen in Vollenhove. Samen met vijf lokale politieke partijen te weten PvdA, CDA, VVD, Groen Links/D66 en SP, wordt op deze dag promotie gemaakt voor de Europese Verkiezingen die op 10 juni worden gehouden.

Aanleiding voor het bezoek van de Europese Verkiezingenkaravaan aan Vollenhove is het besluit van de gemeente Steenwijkerland om geen verkiezingsborden te plaatsen voor de Europese verkiezingen op 10 juni. De gemeente is van mening dat in deze tijd de promotie- en presentatietechnieken (bijvoorbeeld advertenties, lokale en regionale radio/tv en internet) voor politieke partijen voldoende zijn. Verkiezingsborden bieden weinig meerwaarde in relatie tot deze moderne media. Wel is de gemeente Steenwijkerland van mening dat de Europese Verkiezingen uiteraard 'best belangrijk' zijn

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties via het internet op de hoogte van het afschaffen van de aanplakborden in de gemeente Steenwijkerland. Vervolgens heeft het ministerie de komst van de Europese Verkiezingenkaravaan aangeboden als promotiemiddel. Voorwaarde voor het ministerie om langs te komen met de Verkiezingenkaravaan was dat de plaatselijke partijen de komst zouden aangrijpen om ook zelf Europa onder de aandacht te brengen. Vijf lokale partijen hebben toegezegd zichzelf naast de Verkiezingenkaravaan van de campagne 'Verkiezingen. U komt toch ook?' te presenteren.

Tijdens de druk bezochte Havendagen (van 28 t/m 31 mei) staat op 29 mei de Europese Verkiezingenkaravaan centraal. De partijen zijn door middel van eigen marktkramen vertegenwoordigd rondom de Verkiezingenkaravaan. Burgemeester van Steenwijkerland Hayo Apotheker: 'Daarmee uiten de partijen het grote belang voor van Europa de burger'.

Noot voor de redactie,