Digitale Gemeente Houten

Badminton Vereniging Houten zwemt voor goed doel!

maandag 31 mei 2004 - Bron: Robbert Bessems

Vermoeid van de inspanning maar toch wel opgewonden van het behaalde resultaat fietsen de badmintonners van Badminton Vereniging Houten (BVH) terug naar Houten

De Jeugd Commissie van een van de grootste badminton verenigingen in Nederland (354 leden), had een actie op touw gezet. Het idee was een sponsoractie te houden voor een goed doel. Omdat de BVH het seizoen altijd afsluit met een uurtje zwemmen werd bedacht een sponsorzwemactie te houden.
Vorig jaar viel er bij de vereniging een trainer weg, zijn plek werd tijdelijk overgenomen door een trainer uit Vleuten, Maurits. Maurits doet 30 juni een aanval op het wereldrecord badminton. Samen met Ruud Faas gaat hij 86 uur achter elkaar badmintonnen. Dat is dus meer dan drie dagen. Rondom dit project zijn allemaal inzamelacties bedacht. De opbrengst gaat naar de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (Nebas) / Nederlandse Gehandicapten Sport(NGS). BVH is door Maurits benaderd om ook een inzamelactie te houden. Robbert Bessems en Karin van Weverwijk namen hiervoor namens de Jeugd Commissie het initiatief.

Na veel voorbereidingen was het afgelopen zaterdag (29 mei) dan eindelijk zover. Ruim 20 kinderen hadden zich aangemeld met een sponsorlijst. Na een beetje inzwemmen, van een echt goede warming-up was geen sprake, werden de laatste instructies gegeven en ging iedereen van start voor 30 minuten hard zwemmen. Als je niet gewend bent om te zwemmen, is 30 minuten toch wel erg lang. Maar iedereen deed heel erg zijn best om zo veel mogelijk geld bij elkaar te zwemmen voor de Nebas/NGS. Na een half uur was het dan zover. Iedereen mocht het water uit komen.

Toen begon het echte rekenwerk. Wie had welke afstand gezwommen, welk bedrag is er opgehaald. Vermoeid door al een lange dag kwamen er toch nog mooie getallen tevoorschijn. Voor de zwemmers was er nog een uurtje vrij-zwemmen gereserveerd, waarbij ze ook nog een ijsje uit mochten kiezen. Na dat uurtje was het dan eindelijk zover. De uitslag

Na iedereen te hebben bedankt voor inzet werd bekend wat het resultaat was van deze actie. Eerst was het tijd voor wat prijzen! Marlot Langlere kreeg een prijs voor de afstand die zij had gezwommen. Maar liefst 1600 meter in slechts een half uur! Ook voor Ilse Grasdijk was er een leuke prijs die zij ontving voor het inbrengen van het meeste sponsorgeld. Te samen hebben de inspanningen ruim 600,- opgeleverd! Een fantastisch resultaat natuurlijk waar ze bij de Nebas/NGS blij mee zullen zijn.

Via deze weg wil ik dan ook nog een keer iedereen bedanken die heeft geholpen bij het voorbereiden en uitvoeren van deze actie!

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).