Digitale Gemeente Houten

Bogermanschool strandt in kwartfinale NK schoolschaken

maandag 31 mei 2004 - Bron: jrvdwerf

Houten- Op 29 mei heeft het schaakteam van de J. Bogermanschool deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap schoolschaken in Nijmegen. Met het behalen van de Houtense titel in november 2003 en de succesvol verlopen regionale kampioenschappen van de Stichts Gooise Schaakbond in maart 2004 in Hardinxveld-Giessendam werd het ticket voor Nijmegen veilig gesteld.

Op het NK troffen ruim 140 Nederlandse topschakers t/m 12 jaar elkaar. Dit was ook duidelijk aan de borden te merken. Nadeel voor onze plaatsgenoten was het reeds geplande schoolkamp in de dagen voorafgaand aan het NK. Daardoor kwam het team van de JBS enigszins vermoeid aan de start. In de kwartfinale werden in vijf matches tegen scholen uit Amsterdam, Beesterzwaag, Duivendrecht, Huissen en Voorschoten twee matchpunten en zes- en half bordpunten behaald.

Dit was helaas te weinig voor het bereiken van de halve finale. Niettemin verdienen de Houtense schakers Chris Jan Knulst, Walter van Soolingen, Robert-Jan Kuijper, Koos van Eck en Lennart Dubbeldam met hun teamleider Bas Dubbeldam een groot compliment voor dit unieke resultaat in de Houtens schaakgeschiedenis

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).