Ingezonden persbericht

Jarige 'Kunst aan de Kust' trakteert op Kunstmarkt

ZANDVOORT - Wie jarig is trakteert. Dus biedt de jarige 'Kunst aan de Kust' heel Zandvoort een kunstmarkt aan, en wel op zondag 30 mei aanstaande. De markt wordt gehouden op het ruim bemeten terras van de gelijknamige galerie aan de Zuidboulevard, direct naast het Casino, in Zandvoort.

Op komende Eerste Pinksterdag viert de Zandvoortse kunstvereniging BKZ feest. Precies een jaar geleden is haar project 'Kunst aan de Kust' van start gegaan. Om dit heugelijke feit te vieren is het ruime terras van de galerie omgetoverd in een heus Kunstplein. In ruim 15 marktkraampjes brengen kunstenaars, afkomstig uit het hele land, hun driedimensionale kunstwerken persoonlijk aan de man. Er zijn glasobjecten van de kunstenaars Yvonne Gombault en Mieke Classen uit Den Haag, zink- en loodobjecten van Ingrid van den Akker uit Zaandam, beelden met bijpassende schilderijen van de hand van Mieke Diekman uit Apeldoorn en sieraden van verschillende kunstenaars. Voorts krijgt de markt extra kleur door het vrolijk werk van de vermaarde schilder Koos Beemsterboer uit Hoogwaard. Ook voor de kinderen is er Kunst te vinden, waaronder kindermeubels. Tekenares Ineke Lighter maakt ter plekke een portret in biester of aquarel van uzelf, uw kind of uw huisdier. In de galerie worden de schilderijen getoond van gastexposant Elly Malessy uit Heemstede en recente kunstwerken van alle BKZ-leden. Kortom, de Kunstmarkt biedt een verscheidenheid aan kunstzinnige objecten en aan schilderijen van een dertigtal kunstenaars. Zo trakteert de éénjarige galerie het 700-jarige Zandvoort.
Bij slechte weersomstandigheden worden de kramen opgesteld binnen in de galerie. De Kunstmarkt wordt gehouden op eerste Pinksterdag, 30 mei, van 12.00 tot 17.00 u aan de Zuidboulevard Paulus Loot 1 in Zandvoort.

nadere inlichtingen voor de pers:
Ton Timmermans Burg van Fenemaplein 2/804, 2042 TA Zandvoort, t: 023-5717901 e: tontim@tiscali.nl

---- --