Gemeente Breda

Persberichten

28-04-2004

Dance evenement op Chasséveld op eerste Pinksterdag

Op zondag 30 mei, eerste Pinksterdag, vindt op het Chasséveld in Breda een groot dance-evenement plaats, Dancetour Breda. Het festival is gratis toegankelijk en duurt van 13.00 uur tot 21.30 uur. Het college van burgemeester en wethouders stelt voor het evenement een subsidie beschikbaar van 20.000. De organisator van het evenement, stichting Boulevard of Dance, heeft van de gemeente inmiddels een vergunning gekregen.

Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat een dancefestival een waardevolle aanvulling vormt op het aanbod van culturele activiteiten voor jongeren in Breda. Bovendien is het evenement laagdrempelig doordat het gratis toegankelijk is. Op het evenement vinden optredens plaats van internationale toppers, zoals Cosmic Gate (Duitsland) en Tom Harding (Groot-Brittannië). De Bredase DJ Dazzle zal het evenement openen. De DJs treden op vanaf een kolossale podiumconstructie van 50 meter breed en ruim 10 meter hoog, zodat het evenement voor het publiek optimaal te volgen is. De organisatie verwacht ruim 8.000 mensen.

Het Chasséveld is in het bestemmingsplan Binnenstad aangewezen als evenemententerrein. Desondanks wordt het terrein slechts beperkt gebruikt voor evenementen. Het college heeft onlangs besloten het Chasséveld dit jaar voor maximaal twee dance evenementen ter beschikking te stellen.

Breda, 28 april 2004