Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Interlimburgse Kunstfietsdagen in pinksterweekend

Sittard-Geleen, 24-5-2004 - Aanstaande zondag en maandag 30 en 31 mei organiseren de gemeenten Dilsen-Stokkem, Stein en Sittard-Geleen voor de eerste keer de Interlimburgse kunstfietsdagen. Tijdens deze twee dagen is een fietsroute uitgezet langs 19 locaties waar 32 kunstenaars hun werk tentoonstellen en eventueel toelichten. De kunstvormen die worden voorgesteld zijn zeer divers zoals schilderkunst, beelden in keramiek of metaal en fotografie. Deelname aan de kunst-fietsdagen is gratis.

De kunstfietsdagen werden al een aantal jaren georganiseerd door de stad Dilsen-Stokkem. Vanaf dit jaar loopt de route dus ook door Nederlands Limburg. Er is immers een lus gemaakt om beide Limburgen te verbinden. Men kan de maas oversteken via de veerponten in Berg aan de Maas/Meeswijk en in Grevenbicht/Rotem. In beide Limburgen zijn kunstenaars langs het parcours te vinden. Bovendien heeft er ook een uitwisseling plaats: Nederlandse kunstenaars komen naar Dilsen-Stokkem en kunstenaars vanuit België exposeren in Stein.

Officieel vertrekpunt in Dilsen-Stokkem is het Cultureel Centrum aan de Rijksweg 458. In Nederlands Limburg is dit de dijk van het Julianakanaal, Marijkelaan 16, Berg a/d Maas. Men kan starten vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur. De totale route bedraagt ongeveer 30 kilometer, 18 kilometer in Dilsen-Stokkem en 12 kilometer door Stein, Obbicht en Grevenbicht. Bij vertrek krijg je een routebeschrijving en een kaartje van het parcours, zodat je onbezorgd van start kunt gaan. Heb je geen fiets dan kan je die altijd huren bij het fietsverhuurpunt van De Wissen. Deelname en oversteek met het veer zijn gratis.

Met de organisatie van de Interlimburgse kunstfietsdagen wordt gebruik gemaakt van de Interreg III subsidie 'people to people'. Het evenement heeft als doel Belgen en Nederlanders dichter bij elkaar te brengen, zowel sportief als cultureel.

Informatie en organisatie: gemeente Dilsen-Stokkem 089/790860; gemeente Stein 046-4359393 en gemeente Sittard-Geleen 046-4777602.