Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 28 mei 2004

Primeur: protestantse pinkstergroet op nationale televisie Bulgarije

SOFIA - Protestantse christenen krijgen dit pinksterweekend voor het eerst zendtijd op de publieke nationale televisie in Bulgarije. Dat meldt Stichting 3xM te Amersfoort. Haar partnerorganisatie Studio 865 te Sofia heeft haar contacten aangewend om dit te bereiken.

Op zondagavond 30 mei mogen de protestanten om 20.30 uur voor het eerst in de geschiedenis een eigen pinkstergroet uitspreken op de nationale televisie. Voorheen werd deze zendtijd verzorgd door Bulgaars-Orthodoxe geestelijken, Joden, moslims of vertegenwoordigers van de Armeense Kerk. Dit jaar zal de pinkstergroet worden uitgesproken door dr. Victor Virchev, voorzitter van het grootste protestantse kerkgenootschap in Bulgarije.

"De toespraak zal nadrukkelijk gericht zijn tot het hele Bulgaarse volk", zegt 3xM-directeur Martien Timmer. "Dr. Virchev zal de betekenis van de uitstorting van de Heilige Geest en belichten. Daarnaast zal hij benadrukken dat dezelfde Geest anno 2004 nog steeds werkt, en mensen helpt om door het geloof in Jezus Christus met God de Vader in contact te komen. Het is voor onze partnerorganisatie en voor ons een enorme bemoediging dat de protestantse christenen voor het eerst de mogelijkheid krijgen om op de nationale televisie van hun geloof in Jezus Christus te getuigen."

Studio 865 maakt wekelijks een christelijk tv-programma, dat via een kabelzender wordt uitgezonden in dertig steden met elk meer dan vijftigduizend inwoners. De televisiezender heeft een potentieel bereik van 2,5 miljoen mensen.

Info: www.3xm.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht