Politie Flevoland

Aanhoudingen bedreiging en straatroof

Marknesse/Lelystad 30-05-2004 - De politie heeft bij de afrit Lelystad-Zuid van de Rijksweg A6 vier mannen uit Almere aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een ruzie en een straatroof in Marknesse.

Volgens getuigen had het viertal in een uitgaansgelegenheid in Marknesse ruzie gekregen. De ruzie werd buiten voortgezet. Hierbij had het viertal een 22-jarige man uit Marknesse bedreigd met iets wat leek op een vuurwapen en hem geslagen. Een andere jongeman uit Marknesse werd van zijn mobiele telefoon beroofd (leeftijd onbekend). Vervolgens ging het viertal er met de auto vandoor.

Een oplettende getuige noteerde het kenteken, waardoor de politie hen korte tijd later bij de afrit Lelystad-Zuid van de Rijksweg A6 kon aanhouden. De politie doorzocht de auto en vond een alarmpistool. Dit wapen is in beslag genomen. Het Almeerse viertal (20, 19, 17, 20 jaar) is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak. Hoe de ruzie is ontstaan is nog niet bekend.