Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Rijden onder invloed

De Politie heeft het pinksterweekend bestuurders van voertuigen aangehouden die onder invloed van alcohol verkeerden.

Twente

Vroomshoop:
Op zaterdag 29 mei '04 omstreeks 19.28 uur zagen surveillerende agenten een motorrijder zonder helm rijden over de Tonnendijk in Vroomhoop. De motor was niet voorzien van een kentekenplaat. De agenten wilden de bestuurder controleren maar die reed er van door. Hij vertoonde gevaarlijk rijgedrag en reageerde niet op het stopteken. Omdat de man zonder helm reed herkenden de agenten hem. Het betrof een 22 jarige man uit Vroomshoop. Daarom reden de agenten naar de woning van de man om hem op te wachten. Daar werden zij aangesproken door een man die vertelde de eigenaar van de motor te zijn. De 22 jarige man had de motor zonder zijn toestemming meegenomen. Toen de 22-jarige man bijna bij zijn woning was gearriveerd werd hij door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 22 jarige man was behoorlijk dronken. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest. De man is recidivist en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-066476)

Oldenzaal:

Op zondag 30 mei '04 omstreeks 00.10 uur werd een 36 jarige automobilist uit Saasveld gecontroleerd op de Hengelosestraat te Oldenzaal. De automobilist verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op de ademanalyse blies de man een uitlag van 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-066568)

Hengelo:
Op zondag 30 mei 2004 omstreeks 6.05 uur werd een 17 jarige bestuurder van een bromfiets uit Hengelo gecontroleerd op de Markt in Hengelo. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politibureau. Daar blies hij een uitslag van 1,2 promille op de ademanalyse. De bromfietsbestuurder verliet het bureau met een bekeuring. (04-066646)

Enschede

Op vrijdag 28 mei '04 omstreeks 17.05 uur kwam er een melding van een aanrijding met doorrijding op de Drebbelstraat in Enschede. Daar had een bestuurder van een busje drie geparkeerde auto's aangereden en was doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De drie auto's waren zwaar beschadigd. Agenten zagen omstreeks 17.25 uur een bestuurder van een bus die voldeed aan het signalement over de A35 in Hengelo rijden. Zij lieten de bestuurder stoppen. De agenten zagen dat de bestuurder reed met een geopend pijpje bier tussen zijn benen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man verkeerde onder invloed van alcohol en wilde niet meewerken aan een blaastest. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Door de afdeling verkeer wordt een nader onderzoek ingesteld naar de aanrijding op de Drebbelstraat. In de bus werd een doorgeladen pistool aangetroffen. De man is opgesloten en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen tav bedreigen en beledigen

De Politie Twente heeft meerdere personen aangehouden ter zake van beledigen en bedreigen.

Twente

Almelo

Surveillerende agenten zagen vrijdagavond 28 mei omstreeks 23.30 uur een man urineren tegen een woning. De man kreeg hiervoor een bekeuring. Toen hij zijn naam opgaf zeiden de agenten dat dit een valse naam was. Ze vertelden de man dat hij de juiste personalia moest opgeven omdat hij anders zou worden aangehouden. De man begon de agenten te beledigen en weigerde zijn eigen naam op te geven. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De volgende dag gaf de man de juiste personalia op. Het betrof een 38 jarige man uit Almelo. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-066159)

Enschede

Een 23 jarige automobilist uit Enschede werd op zaterdag 29 mei omstreeks 11.30 uur aangesproken door een agent op de Boulevard 1945 te Enschede. De agent vertelde de bestuurder dat hij met zijn voertuig bij een stopverbod stond. De bestuurder begon daarop tegen de agent te schelden en te dreigen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man wilde geen verklaring voor zijn gedrag afleggen. Hij werd met een dagvaarding en een schikkingsvoorstel van E 330,00 weer in vrijheid gesteld.

Hengelo

Op zaterdag 29 mei '04 omstreeks 21.18 uur werd op het perron van het station aan het stationsplein te Hengelo een 19 jarige vrouw uit Hengelo aangehouden. Zij had een conductrice beledigd en gediscrimineerd. De vrouw werd aangehouden overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. De spoorwegpolitie handelt de zaak verder af. (04-066512)

Op zondag 30 mei 2004 omstreeks 5.18 uur werden agenten op de Enschedesestraat in Hengelo aangesproken door enkele vrouwen. Zij vertelden dat zij werden lastiggevallen door drie mannen. De agenten spraken deze mannen hierover aan en verzocht hen weg te gaan. Eén van de mannen beledigde hierop de vrouwen en de agenten. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De man verkeerde onder invloed van alcohol en zal na ontnuchtering een verklaring moeten afleggen. (04-066634)

Op zondag 30 mei 2004 omstreeks 4.15 uur surveilleren agenten over de Brinkstraat in Hengelo. Daar werden zij door een 22 jarige man uit Hengelo beledigd. De man verkeerde onder invloed en had een geopend blik bier bij zich. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. De man moet eerst nuchter worden zodat hij een verklaring kan afleggen. (04-066613)

Almelo

Op zondag 30 mei 2004 omstreeks 4.35 uur vond een 24 jarige man uit Almelo het nodig om een sigaretje te draaien terwijl hij op de motorkap van een politieauto zat. De politieauto stond op dat moment op de Grotestraat te Almelo. De agenten hebben de man verzocht om van de motorkap af te gaan. De agenten hebben hem meerdere malen gevorderd te verwijderen doch de man reageerde hier niet op. Hij was onder invloed van alcohol en reageerde zeer vervelend in de richting van de agenten. De man werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politibureau. De man trachtte tijdens zijn aanhouding de agenten te trappen en spuugde in hun richting. Hij vond het verder nodig de agenten te intimideren en te beledigen. De man werd opgesloten. (04-066620)

Man bedreigt ex-vriendin met hakbijl

De man werd aangehouden en opgesloten

Enschede

Op zaterdag 29 mei '04 omstreeks 5.14 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat er een man in een woning te Enschede zou zwaaien met een hakbijl. Toen de agenten bij de woning kwamen was de man reeds vertrokken. Een 34 jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van bedreiging en mishandeling door haar 41 jarige ex-vriend uit Enschede. De man was zonder toestemming de woning binnengekomen. Hij wilde haar slaan met een hakbijl. De man bedreigde haar met de dood. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd. Het zoontje van de vrouw heeft de politie gealarmeerd. Agenten gingen op zoek naar de ex-vriend en troffen hem op de Oosterstraat in Enschede aan. De agenten zagen dat hij even daarvoor een bijl in de bosjes had gegooid. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. De man is in verzekering gesteld. (bps: 04-066219)

Dievegge aangehouden.

De vrouw stal een portemonnee van een bezoeker van het ziekenhuis.

Almelo

Op vrijdag 28 mei '04 omstreeks 19.38 uur werd een 35 jarige vrouw uit Almelo aangehouden terzake diefstal. Zij had een portemonnee met inhoud gestolen van een vrouw die bij haar man,die in het ziekenhuis lag, op bezoek was. De vrouw had de diefstal echter gemerkt en liep achter de dievegge aan. De 35 jarige vrouw vluchtte naar het toilet. Daar had ze de portemonnee in de stortbak verstopt. De 35-jarige vrouw werd door de bewaking aan de politie overgedragen. Zij werd opgesloten en in verzekering gesteld omdat zij een stelselmatige dader is. (bps: 04-066077)

Inbreker aangehouden

De verdachte hield zich schuil in de woning van de buurman.

Enschede

Op vrijdag 28 mei '04 omstreeks 15.20 uur kwam er een melding van een inbraak in een woning in Enschede. Gealarmeerde agenten zagen dat er een man in de betreffende woning stond. Deze man was de inbreker en hij maakte zich bij het zien van de politie uit de voeten. Onmiddellijk werd er in de omgeving gezocht. De buurman van de woning alwaar ingebroken was bevond zich in de tuin en vertelde niets gezien te hebben. De agenten begrepen niet hoe de inbreker zo snel verdwenen kon zijn. Met toestemming van de 68 jarige buurman zochten de agenten in zijn woning. Daar troffen zij de man aan die ze even daarvoor in de woning zagen staan alwaar was ingebroken. Deze man, een 29 jarige Enschedeër werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 29 jarige man werd in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-065993)

Aanrijding met letsel

Fietser verleende geen voorrang aan automobilist

Rijssen

Op zaterdag 29 mei '04 omstreeks 9.42 uur fietste een 73 jarige man uit Rijssen over de Esstraat te Rijssen. Op de kruising met Hogepad verleende hij geen voorrang aan de 26 jarige automobilist uit Rijssen. Hierdoor kwamen zij in botsing. De fietser belandde op de motorkap en kwam vervolgens met zijn hoofd op straat terecht. De broeders van de ambulance hebben ter plaatse de man behandeld. Hij had een flinke schaafwond op zijn hoofd. De man is door de politie naar huis gebracht. Van deze aanrijding wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-066259)

Motorrijder gewond

Doordat de motorrijder moest uitwijken hield hij zijn voertuig niet onder controle en kwam ten val

Hellendoorn

Een 48 jarige motorrijder uit Lemelerveld reed op zaterdag 29 mei '04 over de Schaddenveldsweg te Hellendoorn. Hij verklaarde dat uit tegenovergestelde richting een rode auto hem tegemoet kwam. Om niet in botsing te komen met deze auto week de motorrijder uit. Hij reed op een zandweg en moest krachtig remmen. Hierdoor hield hij zijn motor in onder controle en kwam ten val. De motor kwam op zijn voet terecht. De man werd per ambulance met letsel aan zijn voet overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de rode auto bleek onbekend. De Politie Twente is opzoek naar eventuele getuigen en de bestuurder van de rode auto. (bps: 04-066424)

Massale vechtpartij

Vriendschappelijk pinkstertoernooi tussen verschillende voetbalsupportersverenigingen escaleerde in massale vechtpartij.

Enschede

Op zaterdag 29 mei '04 omstreeks 15.56 uur kwam er een melding van een grote vechtpartij bij de V.V. Zuid Esschmarke aan de J.J. van Deinselaan in Enschede. De twee gealarmeerde agenten zagen bij aankomst één grote chaos van rennende, vechtende jonge mannen. Er werd op het terrein gegooid met stoelen, fietsen en menigeen had een knuppel ter beschikking.

De agenten hebben daarop om versterking van mankracht gevraagd. Hierop zijn agenten vanuit heel Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Oldenzaal, hondengeleider uit Almelo en de marechaussee ingezet om de vechtende partijen te scheiden. Er werd een ambulance besteld. Een man uit Den Haag had een hoofdwond en werd onderzocht.

Er was een pinkstertoernooi georganiseerd door en voor supporters van F.C. Twente. Deelnemende clubs waren NEC, NAC, Lokerern, Schalke 04 en Den Haag. De geleden schade wordt onderling opgelost. Er zijn geen aangiftes gedaan en aanhoudingen gepleegd. bps: (04-066434)

Naam:Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --