2e persbericht van zondag 30 mei 2004

Eindhoven 30-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw beroofd

Zondag om 1.15 uur is op de Huizingalaan een 21-jarige vrouw uit Wageningen beroofd van haar handtas. De vrouw fietste samen met een vriendin over de Huizingalaan toen er een auto voorbij kwam. Daaruit stapten twee mannen die vervolgens te voet verder gingen. Toen de twee vrouwen hen voorbij reden werd het slachtoffer vastgepakt en van haar fiets getrokken. Haar handtas werd uit haar handen gerukt waarna de twee mannen verdwenen. De vrouw raakte gewond aan haar enkel en liep kneuzingen op. In de tas zaten onder meer haar portemonnee met 30 euro en een gsm.

Valkenswaard: Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

Zaterdag rond 23.45 uur heeft de politie op de Maastrichterweg een 29-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij was op de Maastrichterweg de controle over zijn auto verloren en daarna tegen een geparkeerd auto gebotst. Zijn auto ging daarna over kop. De bestuurder had gedronken en bij hem is een bloedproef genomen. Tegen de man wordt, zodra de uitslag bekend is, proces-verbaal opgemaakt.

Best: Dronken automobilist

Zondag om 2.00 uur is in de Kerkstraat in Best een 31-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. Politieagenten zagen hem zonder licht met zijn auto rijden. Tijdens de controle bleek dat hij flink onder invloed was. De man had een alcoholpromillage van 2,2.

Zijn rijbewijs was al eerder ingenomen, ook vanwege rijden onder invloed van drank. De man had bovendien een ontzegging voor de rijbevoegdheid tot in 2006. De politie heeft opnieuw proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Helmond: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

De politie heeft zondag om 2.20 uur op de Churcilllaan in Helmond een 30-jarige Pool aangehouden. Een getuige zag de man met zijn auto over de weg slingeren. Verschillende weggebruikers moesten voor hem uitwijken. De man waarschuwde de politie. Tijdens een blaastest op het politiebureau blies de Pool ruim 2,4 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Twee mannen gepakt na brandstichting

De politie heeft zondag om 2.30 uur in de Jan Deckersstraat in Heeze een 19-jarige en een 22-jarige Geldroppenaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen hoe de 22-jarige een doek pakte , die met een aansteker in brand zette en in een doos met papier en materiaal gooide bij een appartement. De doos vatte vlam. De 22-jarige is na zijn aanhouding voor verder onderzoek ingesloten. De andere man is nadat er proces-verbaal tegen hem was opgemaakt naar huis gestuurd.

Son: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zondag om 2.30 uur is in de Amerikalaan in Son een man van 20 uit die plaats aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De man had een alcoholpromillage van ruim 1,65. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Budel: Woninginbraak

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Pepijn van Herstalstraat. Het slot van de achterdeur was kapotgebroken. De inbrekers hadden binnen een wanorde gemaakt. Er is een computer, een dvd-speler en een digitale camera gestolen.