PLAN NEDERLAND

lissabon 3 minuten stil voor 'a better world'

Lissabon, 30 mei 2004

Lissabon 3 minuten stil 'For a better world'

Zwaaiend met witte zakdoeken namen de tienduizenden bezoekers van 's werelds grootste popfestival Rock-in-Rio 3 minuten stilte in acht voor een betere wereld. Deze symbolische oproep was onderdeel van de openingsceremonie van het popspektakel, dit weekend. Het stiltemoment vond plaats vlak na het optreden van de Nederlandse popgroep Blof. Ex-Beatle Paul McCartney verzorgde afgelopen vrijdag de muzikale opening van het festival.

Het thema van Rock-in-Rio Lissabon is 'For a better world'. Een deel van de opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar projecten voor kinderen van de internationale, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan, waar Plan Nederland onderdeel van is.

'Met de opbrengsten van Rock-in-Rio Lisboa, gaan we met name ons werk voor kinderen in Niger, Timor en Brazilië ondersteunen', aldus een woordvoerster van Plan Nederland.

Rock-in-Rio wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Het is de eerste keer dat dit festival Europa aandoet. Het weekend van 4, 5 en 6 juni vindt het tweede deel plaats en treedt een nieuwe reeks wereldsterren op.

Naast Sting, Britney Spears, Black Eyed Peas, Alicia Keys en DJ Carl Cox zal ook de Nederlandse DJ Michel de Hey acte de prèsence geven.


----Einde Bericht---

Meer info over Plan Nederland: www.plannederland.nl Woordvoerster Plan Nederland:
Layana Mokoginta, 020 5495306 / +31 6 20011181
Meer info over rock-in-rio: www.rockinrio.sapo.pt

30 mei 04 15:59