Politie Drenthe

Extra toezicht danceparty werpt vruchten af

ZUIDLAREN 30-05-2004

Streng toezicht door politie en beveiligingsdienst bij de Hell Raiser danceparty die in de nacht van zaterdag op zondag plaats vond in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren, heeft er toe bijgedragen dat er zich nagenoeg geen incidenten hebben voorgedaan. Daarnaast werden meerdere drugs- en alcoholgebruikers uit het hele land aangehouden.

Bij de toegangscontrole en in de hoeve zijn 17 personen aangehouden die in het bezit waren van drugs, hoofdzakelijk XTC en Speed. Hun leeftijd lag tussen de 17 tot 35 jr. De meesten kregen direct een transactievoorstel varierend van 120 tot 480 euro en werden zonder drugs in vrijheid gesteld. Een 18 jr. jongeman uit Amersfoort moest blijven omdat hij gesignaleerd stond voor de politie in Utrecht. Op de aan- en afvoerwegen naar de evenementenhal werden tien automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Zes bleken teveel gedronken te hebben. Eén bestuurder was onder invloed van het gebruik van drugs. De leeftijd van deze verdachten varieerde van 20 t/m 51 jaar. Het hoogst vastgesteld alcoholgehalte was 1 promille. Ze kregen een geldboete of een dagvaarding.
Verder werden verdachten aangehouden voor diefstal van een jas (1x) bezit pepperspray (1x) en vernieling auto (1x). Deze verdachten zijn na verhoor met een boete of dagvaarding in vrijheid gesteld. Na afloop vond er op de parkeerplaats achter de hal nog een vechtpartij plaats waarbij een 21 jr. jongeman uit Waalwijk ernstig gewond raakte aan een hand. De 19 jr. verdachte uit Groningen werd direct aangehouden. Ook hij raakte gewond. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis van Assen. De verdachte is na behandeling ingesloten voor nader onderzoek.

Politie Drenthe zette 27 extra agenten in. In totaal bezochten naar schatting 6500 bezoekers het dansfestijn.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagochtend 08.00 uur.
Tel. 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl