30/5 Regionale persbersberic hten

's-Hertogenbosch 30-05-2004

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag heeft de politie een 30-jarige vrouw zonder woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had enkele kledingstukken ontvreemd uit een winkel aan de Pastoor de Kroonstraat in s-Hertogenbosch. Zij is in verzekering gesteld door de Vreemdelingendienst.

SNORFIETSER MET SLOK TE VEEL OP VEROORZAAKT AUTOSCHADE

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag een 49-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Oosterplasweg in zijn woonplaats. De man was met zijn snorfiets tegen een auto aangereden en had daarnaast een aanzienlijke slok te veel op. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd

AANGEHOUDEN NA VERNIELING

Rosmalen Op aanwijzing van een getuige heeft de politie net na middernacht twee mannen van 16 en 17 jaar uit Rosmalen aangehouden op de Augustinessenborch in hun woonplaats. De mannen hadden kort daarvoor enkele autos vernield.

AUTO WEG NA WONINGINBRAAK

In de nacht van zaterdag op zondag is een zwarte Fiat Panda met kenteken 44-PD-HK gestolen aan de Buitenpepersdreef in s-Hertogenbosch. De sleutels van de auto werden buitgemaakt tijdens een woninginbraak in dezelfde straat eerder die nacht. De politie roept getuigen op zich te melden via 0800-8844.

VECHTPARTIJ MET MISHANDELING

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Pastoor de Kroonstraat in s-Hertogenbosch een 23-jarige man uit Boxtel en een 16-jarige man uit Rossum (Gld.) aangehouden op verdenking van mishandeling. Beide mannen waren betrokken bij een vechtpartij. Ze zijn na verhoor heengezonden.

LAPTOPS ONTVREEMD

Vught Zaterdagavond zijn bij een bedrijf aan de Schakel in Vught enkele laptops ontvreemd. De inbrekers verschaften zich toegang tot het bedrijf door het vernielen van een raam.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING AUTOS

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 18-jarige man uit Schijndel aangehouden in de Mozartstraat in zijn woonplaats. De man wordt verdacht van vernieling van diverse autos eerder die nacht. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie heeft bij vernielde autos een briefje onder de ruitenwisser gedaan met het verzoek aangifte te doen.

BELEDIGING AGENTEN BIJ GELUIDSOVERLAST

Sint Oedenrode - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 52-jarige man uit Liempde aangehouden in Sint Oedenrode wegens belediging. Tijdens meerdere contacten vanwege geluidsoverlast beledigde de man die nacht meerdere malen diverse agenten. Bij de meldingen werd ook de geluidsapparatuur van de verdachte in beslag genomen. De man is ingesloten.

ALCOHOLMISBRUIK OP OPENBARE WEG

Boekel Zaterdagavond heeft de politie op het Franse Pad in Boekel drie jongeren (een 15-jarige vrouw, 16- en 17-jarige man) in hun woonplaats bekeurd voor alcoholmisbruik op straat.

AANHOUDING VOOR AANTASTING OPENBARE ORDE

Oss Zaterdagavond heeft de politie in de Rootstraat in Oss een 37-jarige en een 19-jarige Ossenaar aangehouden vanwege aantasting van de openbare orde. Beide mannen veroorzaakten aanzienlijke commotie op de openbare weg, gebruikten daarbij (verbaal) geweld en weigerden gehoor te geven aan de vordering van agenten om hun huis in te gaan. Gezien de aard van de situatie was het noodzakelijk om bij de aanhouding peperspray te gebruiken. Tevens is een agent gewond geraakt doordat hij werd gebeten door een hond.

WAARDEVOLLE COLLECTIE STRIPBOEKEN GESTOLEN

Berghem - Bij een woninginbraak in Berghem is tussen woensdag 26 mei en zaterdagnacht 30 mei een aanzienlijke hoeveelheid waardevolle Spiderman-stripboeken gestolen.De politie verzoekt mensen met informatie over de ontvreemding zich te melden via 0800-8844.

AANRIJDING MET LETSEL

Vinkel In de nacht van zaterdag op zondag is een inwoner van Geffen (leeftijd onbekend) op de Coppensedijk in Vinkel bij een aanrijding gewond geraakt. Hij was te voet en liep op de fietsstrook richting Geffen toen hij werd aangereden door een 29-jarige man uit Oss. De automobilist reed aanvankelijk door, maar meldde zich later bij de politie. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en klaagde over pijn aan heup en rug. Hij moest voor behandeling worden opgenomen in een ziekenhuis in Oss.

OP HETERDAAD BETRAPT BIJ SPUITEN VAN GRAFFITI

Oss - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Vilderdijk in Oss een 19-jarige man uit die plaats op heterdaad betrapt terwijl hij graffiti aan het spuiten was op een woning. De man is aangehouden inzake vernieling en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

AANRIJDING MET LETSEL

Velp Zaterdagmiddag zijn op de Bosschebaan in Velp een 57-jarige man uit Nijmegen en een 24-jarige vrouw uit Escharen, beide op de fiets, betrokken geweest bij een aanrijding. De vrouw reed vanuit de Valkhofscheweg het fietspad op dat naast de N324 ligt (de Bosschebaan) en verleende daarbij geen voorrang aan twee wielrenners, waaronder de 57-jarige man. De wielrenners kwamen vanuit de richting Reek. Het gevolg was een aanrijding waarbij de man onder meer aan zijn heup dusdanig gewond raakte dat hij moest worden overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.