Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 30 mei

Alkmaar 30-05-2004 - 15.32 uur

Gewapende overval
Alkmaar, zaterdag 29 mei 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een gewapende overval op een bedrijf op de Berenkoog in Alkmaar. Vanuit dit bedrijf wordt materiaal voor de hennepteelt verkocht. Op zaterdag is het bedrijf alleen op afspraak geopend. Een man had telefonisch een afspraak gemaakt voor de aanschaf van goederen. Toen de eigenaar de deur voor de klant opendeed bleken er drie mannen binnen te komen. Een van hen trok een (mogelijk) vuurwapen. Hij wilde geld zien. Aangezien dit niet in het bedrijf voorhanden was, gingen de overvallers er vandoor met twee GSM's en een zak hennep. De daders zijn vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. Zij vertrokken in een rode Opel Kadett.

Dodelijk verkeersongeval
Starnmeer, zaterdag 29 mei 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 16.35 uur, reed een 57-jarige man uit Heerhugowaard op een motorfiets over de Provinciale weg te Starmeer. Op het weggedeelte tussen de Kogerpolder en de Middelweg, kort voor de Kogerpolderbrug, moest hij remmen voor het langzaam rijdende verkeer. Vermoedelijk heeft hij daarbij te hard in de voorrem geknepen, waardoor de motorfiets over de kop sloeg. De man liep hierbij botbreuken en inwendige bloedingen op. Ter plaatse werd de man behandeld door personeel van de ambulance en de gewaarschuwde traumaheli. Vervolgens werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar, waar hij overleed.

Aanrijding met drank
Broek op Langedijk, zaterdag 29 mei 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 19.10 uur reed een 19-jarige man uit Zuid Scharwoude in een personenauto over de Spanjaardsdam in Broek op Langedijk. Hier nam hij een rotonde iets te ruim. Hierdoor kwam hij met een wiel naast het wegdek en verloor de macht over het stuur. De auto belandde vervolgens in een naast de weg gelegen sloot. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 680 ug/l. dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alcoholcontrole
Bergen, zaterdag 29 maart 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 21.15 uur werd op de Maesdammerlaan in Bergen een 25-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 615 ug/l. dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De verdachte was opgevallen door zijn snelheid.

Aanhouding na gooien van stenen
Castricum, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmorgen iets na 01.00 uur werd een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Dorpsstraat in Castricum nadat hij een baksteen door een raam van een café had gegooid en ook had geprobeerd een steen naar het hoofd van een portier te gooien. De man was eerder in het café betrokken geweest bij een vechtpartij tussen twee groepen. Nadat hij door de portier uit het café was gezet, pakte hij enkele straatstenen, waarmee hij begon te gooien. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Man met wapens aangehouden
Zuid-Scharwoude, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 01.25 uur stond de politie bij een café aan de Koog in Zuid Scharwoude. Op dat moment kwam een bromfiets aangereden. Achterop zat een 19-jarige man uit Oudkarspel. Deze man had een arsenaal aan wapens bij zich. Hij had een hamer in zijn broekzak, droeg een bijl (van 1 meter) in zijn handen en had ook nog een pikstok en een mes bij zich. Hiermee rende hij het café in. Hier kon hij worden gepakt door een portier, die hem aan de politie overdroeg. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier verklaarde hij een daad te willen hebben stellen en enkele personen die steeds heel vervelend in het café aanwezig was, het ziekenhuis in te hebben willen slaan.