Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 30 mei

Hoorn 30-05-2004 - 15.36 uur

Acoholcontrole
Zwaag, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 02.40 zag de politie een vrouw in een personenauto rijden over de Factorij in Zwaag. De vrouw slingerde daarbij hevig. Zij bleek alcohol te hebben gebruikt. De vrouw blies 545 ug/l. dat is tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Zij kreeg een proces-verbaal.

Brand
Enkhuizen, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur zag een medewerker van een bewakingsbedrijf rook komen vanaf de Star in Enkhuizen. Ter plaatse bleken een metalen papiercontainer en een groene rolemmer in brand te staan. De containers waren tegen een bedrijfspand aangezet. Het pand had al enige schade opgelopen. De gewaarschuwde brandweer kon de brand snel blussen waardoor de schade tot de buitenzijde van het pand beperkt kon blijven. De eigenaar van het pand heeft aangifte van brandstichting gedaan.

Man verdronken
Enkhuizen, zaterdag 29 mei 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 21.25 uur zat een 44-jarige man uit Enkhuizen bij de sluis in de buitenhaven aan de Havenweg te Enkhuizen. Hij zat daar met twee kennissen. Nadat de man had aangegeven een stukje te gaan zwemmen, sprong hij in het water. Na enkele malen spartelend boven te zijn gekomen, zonk de man naar de diepte. De gewaarschuwde brandweer zocht ter plaatse met een boot en duikers. Na 25 minuten kon het levenloze lichaam van de man boven worden gehaald. Hij is vermoedelijk overleden door een hartstilstand na onderkoeling.