Politie Drenthe

Eerste Pinksterdag

Hoogeveen 30-05-2004

Losgeschoten caravan verwondt moeder en kind
HOOGEVEEN Een 32 jr. vrouw uit Noordscheschut en haar 3 jr. zoontje raakten zaterdagmorgen gewond doordat zij op de Buizerdlaan in Hoogeveen ter hoogte van de Wolfsbosstraat werden geraakt door een losgeschoten caravan. De vrouw fietste op het fietspad langs de Buizerdlaan. Haar zoontje zat achterop. Een 4 jr. zoontje fietste voor haar uit. In dezelfde richting reed een 72 jr. man uit Elim met zijn auto met daarachter een caravan. Uit de door de politie aangetroffen sporen bleek dat de man met een wiel van de caravan over de midden in de rijbaan gelegen verhoging is gereden. Doordat waarschijnlijk de caravan niet goed achter de auto gekoppeld zat, schoot de caravan los van de auto en reed het fietspad op. Hierbij werd de fietster geraakt. Het fietsende jongetje net niet. De vrouw en haar 3 jr. zoontje werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Een traumaheli kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Achteraf lijken de verwondingen mee te vallen.

Politie houdt man aan op verdenking van aanranding ASSEN De politie hield zaterdagmiddag in het centrum van Assen een 40 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan die wordt verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen met een 38 jr. vrouw uit Assen. De vrouw bevond zich in haar rolstoel op de Brinkstraat in Assen. Zij werd daar lastig gevallen door de haar onbekende man die haar arm begon te kussen en te likken. De vrouw was niet in staat zich daartegen te verzetten. De man had gedronken. Hij verdween en de vrouw deed aangifte bij de politie. Doordat zij een goed signalement kon geven werd de verdachte later in de middag aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Met fiets gevallen
MEPPEL Op de Hoogeveenseweg in Meppel kwam zaterdagavond door nog onbekende oorzaak een 29 jr. fietser uit die plaats ten val. Hij raakte gewond aan het hoofd en is per ambulance overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. De man had niet gedronken.

Burger houdt vluchtende drankrijder aan
ASSEN Een omwonende van de Beilerstraat hield in de nacht van zaterdag op zondag een 23 jr. man uit Rolde aan die na een eenzijdig verkeersongeval te voet trachtte te vluchten. De verdachte had gedronken. De man was met zijn auto op de vlucht geslagen voor een politiepatrouille die hem op de Brink in Assen wilde controleren. De vlucht ging met hoge snelheid en eindigde na een crash in de tuin van een woning aan de Beilerstraat. De bestuurder vluchtte te voet. Een omwonende werd wakker van de klap en zag de verdachte in zijn tuin lopen. Hij bedacht zich niet en ging de man achterna. Hij kreeg hem te pakken en liep met hem terug naar de plaats van het ongeval waar de politie inmiddels ook was begonnen met het zoeken naar de bestuurder. De bestuurder was gewond en onder invloed. Omdat hij niet in staat was een blaastest af te leggen werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De auto is zwaar beschadigd. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Politie vordert rijbewijs in
ASSEN De politie vorderde in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs in van een 51 jr. man uit die plaats. Hij bestuurde onder invloed een auto op de Spiekerlanden in Assen. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,6 promille.

Man ernstig gewond door val
MARWIJKSOORD Door een val van een zelfgemaakte stellage raakte een 38 jr. man uit Marwijksoord zaterdagmorgen ernstig gewond. De man wilde bij zijn woning een zwaluwnest onder de dakgoot weghalen. Hij gebruikte daarbij een heftruck. Op de vork had hij een pallet gedaan waar hij op was gaan staan. Van een hoogte van ongeveer vijf meter viel hij naar beneden en kwam terecht op de bestrating eronder. Met o.a. ernstig hoofd- en borstletsel is hij overgebracht naar het AZ Groningen. Een traumaheli kwam ter plaatse voor assistentie.

Politie bekeurt jongeren
COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zeven jongeren van 16 t/m 22 jr. uit Coevorden bekeurd omdat ze op de watertoren waren geklommen. Een buurtbewoner was wakker geworden van lawaai en belde de politie.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagochtend 08.00 uur.
Tel. 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl