Concours Hippique International Officiel (CHIO)



- CHIO Rotterdam

Datum: 13 mei 2004

Pikeur Trophy stimuleert de overgang naar zware toer

ROTTERDAM, 13 mei 2004, De Pikeur Trophy is na vorig jaar al bijna niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische dressuursport. De Pikeur Trophy is in het leven geroepen om jonge combinaties voor te bereiden op de overstap naar de zware toer. De competitie richt zich op deelnemers aan de zogenaamde `lichte tour'(Prix Saint Georges). Deelname is uitsluitend voor ruiters tot en met 29 jaar. Deze competitie biedt de kans om de krachten onderling met elkaar te meten, zonder concurrentie van de gevestigde orde. In Nederland bestaat deze groep uit bijna 50 amazones en ruiters, in België telt deze groep ongeveer 25 combinaties.

Er worden zeven kwalificatiewedstrijden gehouden in Nederland (4) en in België (3). De beste drie deelnemers per kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de halve finale. De halve finale bestaat uit de internationale proef Intermediair 1. De beste vijf combinaties gaan door naar de finale, een kür op muziek. De halve finale en de finale worden gehouden tijdens het Open Benelux Kampioenschap dat van 3 tot en met 5 september plaatsvindt in het Westbroekpark te Den Haag.

Vorig jaar vond de finale van de Pikeur Trophy plaats tijdens CHIO Rotterdam. Imke Schellekens-Bartels wist deze finale op haar naam te schrijven met de goedgekeurde dekhengst Gestion Lancet. De tweede plaats was voor Marlies van Baalen met Laurentianer en Joyce Heuitink eindigde met Berkel I Dancer op een mooie derde plaats.

De firma Brokx Sport b.v. is als importeur van Pikeur rijkleding al enkele jaren partner van de KNHS, als leverancier van de rijkleding van de nationale equipes. Brokx Sport is tevens importeur van enkele andere grote merken, zoals Eskadron, Königs, Roekl, Leovet, Myler en Mattes. Naast aantrekkelijk prijzengeld stelt Brokx Sport b.v. voor deze nieuwe serie ook een groot aantal prijzen in de vorm van Eskadron paardendekens en Pikeur vrijetijdskleding beschikbaar.

De voorlopige wedstrijdkalender:

Kwalificaties - Nederland

1. Zelhem 31 mei

2. Rotterdam 19 juni

3. Breda 4 juli

4. Roosendaal 15 augustus

Kwalificaties - België

5. Schilde 6 juni

6. Dendermonde 27 juni

7. Duffel 1 augustus

Halve finale en finale:
Den Haag 3 en 4 september