Ingezonden persbericht


WereldOuders

13 mei 2004

= PERSBERICHT =

Op skeelers rond IJsselmeer voor goede doel

HILVERSUM - De 25-jarige Judith van Rooijen uit Hilversum trekt 31 mei de skeelers aan voor een bijzondere tocht van 150 km rond het IJsselmeer. Met behulp van haar sponsors zal zij daarmee geld inzamelen om een jaar vrijwilligerswerk in het weeshuis van WereldOuders te bekostigen. Op 16 juli vertrekt zij richting de Dominicaanse Republiek om met de weeskinderen aan de slag te gaan.

In het dagelijks leven is Judith docente lichamelijke opvoeding op de openbare scholengemeenschap de Meergronden in Almere. Ze had al een tijdje de wens om een jaar vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland en kwam in contact met de Hilversumse organisatie WereldOuders. Deze organisatie werft fondsen en vrijwilligers voor 7 weeshuizen in Midden-Amerika waar al 50 jaar kinderen worden opgevangen. In de weeshuizen wonen nu ruim 3000 kinderen die niet alleen voedsel, kleding en onderdak krijgen maar ook liefde, aandacht en een opleiding. Daarmee gaan ze een kansrijke toekomst tegemoet en daar wil Judith op haar manier graag aan bijdragen.

Judith zal gaan werken in het weeshuis in de Dominicaanse Republiek dat in 2002 is geopend. Inmiddels wonen daar al 43 kinderen en het aantal neemt snel toe. Want ook in dit land dat vele mensen alleen van zonnige vakanties kennen, heerst armoede. Geregeld worden kinderen aan hun lot overgelaten. Voor meer informatie over WereldOuders: kijk op www.wereldouders.nl.


---



Ingezonden persbericht