Gemeente Stede Broec 19-5-2004
Tweede Pinksterdag: jaarmarkt en open huis
Komende maandag is het tweede pinksterdag: Jaarmarkt in Stede Broec en Open Huis bij de gemeente.

Er waren ruim voldoende aanmeldingen voor de markt, zodat het bestuur de kooplieden kon selecteren. In totaal zullen er zo?n 200 kramen en 25 grondplaatsen bezet zijn. Hoewel standwerker een uitstervend beroep is, komen er toch 25 van de besten van Nederland naar onze jaarmarkt; zij strijden om de Stede Broec Bokaal. Voor de volledigheid: ook de winkels in Streekhof zijn open.

Open huis bij de gemeente
De gemeente houdt open dag, net als elk jaar. De Historische Vereniging zorgt voor een grote fototentoonstelling in de hal van het gemeentehuis. Het thema: de bouw. Voor de niet-Westfriezen onder u: met de bouw bedoelen West-Friezen de tuinbouw. Van alle drie de dorpen zijn foto?s op groot formaat te zien over het werk en de werktuigen; een boeiend beeld van de oude manier van werken. Vóór het gemeentehuis ligt een replica van een oude bouwerschuit en binnen is een collectie oude gebruiksvoorwerpen te zien. Aan de kraam van Oud Stede Broec kunt u uiteraard lid worden van de vereniging. Ook zijn daar de verenigings-jaarboeken en boeken over West Friesland te koop.

De raadszaal is omgebouwd tot filmzaal. Op de eerste verdieping van het gemeentehuis tonen twee projectontwikkelaars hun plannen voor de komende jaren in Stede Broec.

Parkeren
De parkeerplaatsen op De Middend zijn afgesloten, die aan De Tuin zijn wel open. Er is extra parkeerruimte op het terrein van Florex (volg de borden Parkeren Jaarmark), maar genoeg is het waarschijnlijk niet. Het beste advies dat wij u kunnen geven is dan ook om op de fiets te komen. De politie zal optreden tegen verkeerd parkeren: in de berm, voor een uitrit, op de stoep of op plekken waar het normaal mag maar op deze dag niet.

Toiletten en EHBO
Sanitaire voorzieningen zijn er in het gemeentehuis en in het winkelcentrum. Ook is er een extra EHBO-post in gemeentehuis.