Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 19 mei 2004

Nieuwe Siberische tijgerin arriveert in Safari Beekse Bergen

Landelijke NVD-tijgerdag op 31 mei

Op woensdagavond 19 mei komt een nieuwe Siberische tijgerin aan in Safari Beekse Bergen. Het is een Zuidfranse dame van vier jaar oud en ze is geboren in Le Barbén, Zuid-Frankrijk. Op advies van de fokcoördinator voor tijgers in Londen komt zij naar Hilvarenbeek. De eerste dagen zal de tijgerin moeten wennen aan het binnenverblijf en de routine van de dagelijkse verzorging. Als dat goed verloopt mag zij het buitenverblijf verkennen, eerst nog alleen, maar in de loop van de komende weken samen met haar nieuwe ma, Epos. Haar nieuwe man is 'weduwnaar' sinds de vrouwelijke tijger in Safari Beekse Bergen stierf.

Internationaal fokprogramma

Safari Beekse Bergen huisvest al sinds begin jaren tachtig Siberische tijgers. Omdat tijgers in de vrije natuur met uitsterven worden bedreigd, is er voor deze dieren een internationaal fokprogramma. In de beginperiode zijn in Safari Beekse Bergen enkele tijgers geboren. Deze dieren zijn verhuisd naar andere dierenparken. De laatste jaren is er door middel van anticonceptie aan geboortebeperking gedaan. Voor een verantwoorde fok is het namelijk noodzakelijk om, internationaal gezien, de beste combinaties te fokken.

Landelijke NVD-tijgerdag
De doorstart van de tijgercampagne van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, de zogenaamde landelijke NVD-tijgerdag, zal op 31 mei, 2e Pinksterdag, plaatsvinden. De 12 dierentuinen zullen op verschillende manieren aandacht besteden aan de campagne. Bezoekers worden voorgelicht over de bedreiging van tijgers in het wild en er zal geld worden ingezameld ter ondersteuning van negen projecten om tijgers in hun eigen leefgebied te beschermen. Vorig jaar is de campagne voor de bescherming van de tijger in het wild: 'de NVD- tijgercampagne' officieel van start gegaan in 12 Nederlandse dierentuinen. Safari Beekse Bergen neemt ook deel aan deze campagne.

Safari Beekse Bergen bezoeken?

In Safari Beekse Bergen kunt u als bezoeker een reis maken langs diersoorten uit verschillende werelddelen. Men kan 'op safari' met één van de Safaribussen, te voet over de Wandelsafari of met de eigen auto. Kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen E13,25 voor een toegangskaartje en volwassenen E14,75. Voor meer actuele informatie kunt u bellen met: 0900-2335732 (0,15 euro p.m.) of kijken op: www.safaribeeksebergen.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht