Ingezonden persbericht


31 MEI: WERELD NIET ROKEN DAG

ALLEN CARR ROOKT (AL 20 JAAR) NIET

Amsterdam, 24 mei 2004 ­ Allen Carr is de grondlegger van de zeer succesvolle Easyway training 'Stoppen met Roken'. Deze 73-jarige Engelsman rookte ruim 20 jaar geleden zijn allerlaatste sigaret. Talloze mislukte stoppogingen waren daaraan voorafgegaan. De laatste keer kostte het stoppen hem echter nauwelijks moeite. Het geheim? Het doorzien van het verslavingsmechanisme. Duizenden - vaak wanhopige - rokers zijn tot hun verbazing daardoor min of meer moeiteloos definitief gestopt. Op 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Voor de Allen Carr-trainers aanleiding om rokers die willen stoppen nog eens extra te ondersteunen: iedereen die in de week van Wereld Niet Roken Dag een training boekt krijgt ¤ 25,= korting op het cursusgeld.

Wereld Niet Roken Dag 2004­ Less smoke, more music! Op maandag 31 mei (tweede Pinksterdag) is het Wereld Niet Roken Dag. Sinds 1988 wordt in alle lidstaten van de World Health Organization deze laatste dag van mei gebruikt om de aandacht te vestigen op de gevolgen van roken. In Nederland is dit jaar gekozen voor het thema 'roken en muziek', met als slogan 'Less smoke, more music.' Tijdens Pinkpop, waarvan de laatste dag valt op 31 mei, wordt via een aantal activiteiten aandacht besteed aan dit thema. De Nederlandse Allen Carr-trainers geven een korting van ¤ 25,= aan iedereen die in de week van Wereld Niet Roken Dag belt om een training te boeken; dit geldt voor alle telefoontjes van dinsdag 1 juni tot en met vrijdag 4 juni 12.00 uur.

Allen Carr's Easyway International
Voor de internationale organisatie 'Allen Carr's Easyway' is 31 mei ­ 'World No Tobacco Day' - een begrip geworden. In 1992 werd de Allen Carr-training in Nederland geïntroduceerd. Daarmee was Nederland het eerste land, buiten Engeland, waar de training gegeven werd. Inmiddels is het aantal landen uitgegroeid tot achttien. In 2003 volgden wereldwijd meer dan 20.000 rokers de Allen Carr-training.

Allen Carr rookt niet
Er gaan geruchten dat Allen Carr weer zou roken. "Het gerucht doet al jaren de ronde en het is bijzonder lastig om het weer de wereld uit te krijgen. Kennelijk is er altijd wel weer iemand die het erg geestig vindt om het door te vertellen. Het is absoluut niet waar. Dat kan ik onder ede verklaren", aldus Eveline de Mooij, trainer van de Allen Carr-praktijk in Amsterdam.

De training
Bijzonder aan de Allen Carr-training is dat deze slechts vijf uur in beslag neemt en een hoog slagingspercentage kent. Het geheim schuilt in het doorzien van het verslavingsmechanisme waardoor de roker zijn rookgedrag gaat herkennen en vanuit een andere gedachtegang gaat stoppen. Tot een jaar na de training is er onbeperkt ondersteuning in de vorm van vervolgsessies en een permanente telefonische hulplijn. En bij niet slagen is er een volledige geldteruggarantie tot drie maanden na de trainingsdatum. De Engelsman Allen Carr was zelf dertig jaar lang kettingroker en stopte na diverse mislukte pogingen in 1983 definitief met roken ­ zonder dat het hem veel moeite kostte. Door zijn eigen stopproces nauwlettend in de gaten te houden, kreeg hij inzicht in het verslavings-mechanisme. Hij ontwikkelde een methode die nu ten grondslag ligt aan de Allen Carr-training. Deze methode neemt slechts vijf uur in beslag en is bijzonder succesvol, vanwege het inzichtelijk maken van het verslavingsmechanisme aan rokers. De Allen Carr-training wordt sinds 1992 in Nederland gegeven en is hier inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met vijf praktijken: in Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Soest. Zie ook www.allencarr.nl. Meer informatie en aanmeldingen: 020 - 465 46 65.