Digitale Gemeente Houten

31 mei t/m 5 juni deurcollecte Roemenië

maandag 24 mei 2004 - Bron: Houten helpt Roemenie

Band (in het Hongaars Mezöbánd) is een dorp dat hemelsbreed zo'n 10 km. ten westen ligt van Tirgu Mures, de hoofdstad van de Mures regio in Noordwest Roemenië. De "gemeente" Band heeft ca. 7700 inwoners. Het dorpje Band heeft ca. 3300 inwoners.

Er wonen zo'n 1800 zigeuners in het dorpje. De zigeuners wonen in drie gemeenschappen verspreid over Band. De zigeunerbevolking van Band leeft in grote armoede. In kleine, krakkemikkige huisjes wonen vaak veel mensen. Vanuit de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Houten wordt hulp geboden via de Stichting Band met Band. Deze Stichting is een voortzetting van eerdere Roemeense projecten in de periode 2000-2003.

We geven financiële steun, bieden helpende handen (maaltijdvoorziening, meebouwen) en doen kinderwerk. Naast het geven van noodhulp werken we toe naar structurele verbetering van de leefomstandigheden. Dat laatste gebeurt door een multifunctioneel centrum in Band te bouwen; een kerkgebouw, dat ook bruikbaar is voor onderwijs- en vormingsactiviteiten en werkverschaffingsprojecten. Voor de financiering van de bouw is echter nog veel geld nodig! Totale kosten raming: Euro 50.000. Daarom houden wij een deurcollecte, die hopelijk flink bijdraagt in deze kosten. Mede namens de inwoners van Band: DANK!
Meer info: www.bandmetband.com

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).