Gemeente Westerveld

11-5-2004
Wegafsluiting Wateren door bouw van brug

Ter afronding van het project waarin de beekbedding van de Vledder Aa wordt hersteld, wordt de komende maanden in de weg Wateren een brug gebouwd. Hiervoor moet de weg worden afgesloten tussen de Oude Willemsweg en de Huenderweg.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk omdat de bestaande duiker te diep ligt in de herstelde beekbedding. Een brug functioneert uitstekend als faunapassage, past in het landschap en is recreatief aantrekkelijk.

Tijdens de uitvoering van het werk zal de weg Wateren, tussen de Oude Willemsweg en de Huenderweg, vanaf 31 mei tot en met 23 juli worden afgesloten voor alle verkeer. Bestemmingsverkeer, fietsers en bromfietsers kunnen echter wel van de weg gebruik maken.

Gedurende de afsluiting wordt het doorgaande verkeer omgeleid via Vledder en Doldersum door middel van de daartoe gebruikelijke bebording.

De afsluiting zou langer kunnen duren als er zich calamiteiten voordoen bij de bouw van de brug. Wij weten dat de uitvoering van dit werk overlast veroorzaakt. Wij vragen hiervoor begrip en zullen trachten de overlast tot een minimum te beperken.

Heeft u vragen over bovengenoemde werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Fred Jansen van de cluster Inrichting Openbare Ruimte. Hij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0521) 349 435.