Politie Zeeland


O-5098-2004 BALDADIGHEID IN WILHELMINADORP

In de Brugstraat in Wilhelminadorp werden maandag om 01.50 uur drie jongens van de gemeente Goes aangehouden wegens baldadigheid.
De drie, 10, 13 en 14 jaar, hadden in de A. Minderhoudstraat an diverse auto's gevoeld en van een van de voertuigen een portier geopend. Later bleek echter dat die voertuig niet was afgesloten. De twee oudsten werden bekeurd voor baldadigheid. De 10-jarige werd niet bekeurd omdat hij nog geen 12 jaar was. Van de 13-jarige jongen werd tevens een mes in beslag genomen.

W-5099-2004 MAN MET STEEN OP HET HOOFD GESLAGEN
Op de Langendam in Zoutelande werd zondag tussen 16.15 en 16.30 uur een 43-jarige man uit Elsloo door een onbekende met een steen op zijn voorhoofd geslagen.
De man deed boodschappen in een winkelpand op de Langendam toen daar door twee jongens een fles drank werd gestolen. De winkelier kon de fles van de twee afnemen. De twee dachten waarschijnlijk dat de man uit Elsloo de winkelier had ingelicht. Toen deze buiten kwam ontstond een handgemeen en toen de man in zijn auto zat met een geopend portier, sloeg een van de jongens hem met een steen op het voorhoofd. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen en kreeg acht hechtingen in zijn gezicht. Hij heeft aangifte gedaan van geweld.

O-5100-2004 AANHOUDINGEN IN ZIERIKZEE
Op een bouwplaats in de Brauwstraat in zijn woonplaats werd zondag om 01.15 uur een 16-jarige inwoner van Zierikzee aangehouden wegens een poging tot inbraak in een naast de bouwplaats gelegen kantine van een buurtvereniging.
Door getuigen was gezien dat hij over het hek van de bouwplaats klom. Er werden twee personen aangetroffen. De 16-jarige werd ter plaatse aangehouden. De tweede ging er vandoor maar werd later in zijn woning in Zierikzee aangehouden. Zij zijn overgebracht naar Torentijd.

O-5101-2004 VECHTPARTIJ IN RENESSE
Maandag omstreeks 02.00 uur werden op de kruising De Zoom / Jan van Renesseweg verschillende personen aangehouden tijdens een vechtpartij tussen het uitgaanspubliek.
Een politieagent werd hierbij geslagen door een 22-jarige Vlaardinger. Hij raakte gewond in het gezicht. Toen de man werd aangehouden bood hij verzet, hij werd overgebracht naar Torentijd. De politie werd volledig ingesloten door het publiek. De orde was tegen 04.00 uur weer hersteld o.a. met behulp van agenten te paard en een diensthond, deze laatste hoefde echter niet in actie te komen. Als gevolg van deze vechtpartij werd op de Hogezoom een vrouw uit Ooltgens- plaat (waarvan de gegevens niet bekend zijn) gewond door een dienstpaard. Enkele agenten te paard waren onderweg voor assistentie. Het dienstpaard galoppeerde achter een ander paard terwijl twee vrouwen in het midden van de Hogezoom liepen. De agent riep een waarschuwing en een van de twee vrouwen sprong naar links, recht voor het paard. Zij kwam onder het paard terecht en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

O-5102-2004 AUTORUIT VERNIELD
Tussen zondag 10.00 en maandag 08.00 uur werd op de parkeerplaats van een camping aan de Hoogenboomlaan in Renesse een autoruit vernield.
Het schadebedrag is niet bekend.