Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 31 mei 2004 (2e pinksterdag) Naam:Chantal Westerhoff: 053-4555588

Rijden onder invloed

De Politie Twente heeft in het pinksterweekend bestuurders van voertuigen aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol reden.

Twente

Enschede
Op maandag 31 mei 2004 omstreeks 1.01 uur zagen agenten op de Broekheurne ring in Enschede een personenauto telkens, zonder noodzaak, voor en achteruit rijden over de openbare weg. Zij controleerden daarom de 37 jarige bestuurder uit Enschede. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 0, promille. De man heeft na het afleggen van een verklaring het bureau met een bekeuring verlaten. (bps: 04-066845)

Albergen

Op maandag 31 mei 2004 omstreeks 5.14 uur kwamen twee bestuurders van een bromfiets met elkaar in botsing op de Ootmarsumseweg te Albergen. Beide bestuurders, 17 jaar en 16 jaar uit Tubbergen , waren onder invloed van alcohol. De beide jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de 17 jarige jongen recidivist was wat betreft rijden onder invloed. De 16 jarige jongen blies 0,7 promille op het ademanalyseapparaat. Tijdens de aanrijding viel een gasalarmpistool uit zijn kleding. Deze werd in beslag genomen. Tegen beide jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-066883)

Aanrijding met letsel

Tijdens het pinksterweekend hebben er aanrijdingen plaatsgevonden in Twente waarbij personen gewond zijn geraakt.

Twente

Oldenzaal

Op zondag 30 mei '04 omstreeks 9.41 uur reed een 19 jarige automobilist uit Weerselo over de Schipleidelaan in Oldenzaal. Hij kwam uit de richting van de Zandhorstweg. De man reed te hard door de bocht waardoor hij zijn voertuig niet onder controle hield. Hij kwam tegen een boom, aan de rechterzijde van de weg, tot stilstand. De man is zelf uit zijn auto gekropen. Omdat hij last had van zijn knie en hoofd is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De auto was totall loss en werd afgesleept. (bps: 04-066678)

Rijssen

Op zondag 30 mei '04 omstreeks 11.10 uur reed een 61 jarige automobiliste uit Borne vanaf de parkeerstrook, langs de Enterstraat, te Rijssen de weg op. Zij zag daarbij de haar achteropkomende auto over het hoofd. Deze werd bestuurd door een 77 jarige man uit Holten. In deze auto zat als passagier zijn 74 jarige vrouw. De beide auto's kwamen in botsing. De auto van de Holtenaar slipte naar de linker weghelft en schampte de hoge stoeprand (afscheiding van het fietspad). Hierdoor kantelde de auto op de linker zijkant en schoof verder over het fietspad. Vervolgens kwam de auto weer op de vier wielen tot stilstand op het fietspad. De beide inzittenden werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De beide auto's werden weggesleept. (bps: 04-066690)

Hengelo

Op zondag 30 mei '04 omstreeks 14.12 uur reed een 32 jarige motorrijder uit Almelo over de Enschedesestraat te Hengelo. De motorrijder kwam uit de richting van Hengelo. Voor het rode verkeerslicht op de Enschedesestraat met de kruising Kuipersdijk stond een 36 jarige automobilist uit Hengelo te wachten. De motorrijder zag dit niet op tijd en remde te laat. Hierdoor botste hij met zijn motor tegen de auto aan.De motorrijder klaagde over pijnlijke pols, knie en enkel. De man is onderzocht door de broeders van de ambulancedienst. (04-066719)

De Lutte

Op zondag 30 mei '04 omstreeks 14.28 uur reed een 19 jarige bestuurder uit Oud Ootmarsum van een bedrijfsauto over de Daminkweg in de Lutte. Hij verleende bij de kruisng met de Bentheimerstraat en Tankenbergweg geen voorrang aan de voor hem van links komende 19 jarige automobiliste uit Zwolle. De vrouw probeerde door uit te wijken nog een botsing te voorkomen en botste met haar voertuig tegen het verkeersbord die op de middengeleider stond. De auto werd rondom beschadigd. De vrouw raakte gewond aan haar armen en werd door de broeders van de ambulancedienst ter plaatse onderzocht. De vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept. (04-066726)

Borne

Op zondag 30 mei '04 omstreeks 14.35 uur reed een 42 jarige motorrijder over de A35/A1 Oost Buren/Azelo. Toen hij met een snelheid van ongeveer 110 km/u door de bocht reed bij Azelo ging hij met zijn motor onderuit en schoof een flink stuk over het wegdek. De motorrijder kwam in de berm tot stilstand. De ambulance heeft behandelde de man ter plaatse. Hij had, ondanks de beschermende kleding die hij droeg, behoorlijke schaafwonden. De motor werd afgesleept. (04-066734)

Ambt Delden

Op maandag 31 mei 2004 omstreeks 2.55 uur reden een 35 jarige automobilist en zijn 29 jarige vrouwelijke passagier over de Werninksweg in Ambt Delden. De auto kwam uit de richting van Bornerbroek. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en kwam in de berm terecht. Daar werd een boom geschampt, een hekwerk en de aanlegplaats voor boten werd geramd. De auto is daarna om de boom geslingerd. De inzittenden hebben wonderwel de aanrijding met betrekkelijk licht letsel overleefd. De 29 jarige vrouw raakte gewond aan haar gezicht en klaagde over een pijnlijk lichaam. Zowel de man als vrouw zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man heeft, omdat het vermoeden bestaat dat hij alcohol had gedronken, een bloedproef in het ziekenhuis afgelegd.

persbericht politie Utrecht:

Dode man aangetroffen

AMERSFOORT - Zondagmiddag 30 mei heeft de politie een dode man in een geparkeerde auto aan de Dr. Abraham Kuiperstraat aangetroffen. Getuigen hadden in de auto een lichaam zien liggen en schakelden omstreeks 14.30 uur de politie in. Ter plaatse gekomen, bleek de man door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Uit onderzoek is gebleken dat het 23-jarige slachtoffer uit Oldenzaal afkomstig is. Vanwege zijn afkomst wordt de zaak overgedragen aan de politieregio Twente die een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft geformeerd. Samen met de politieregio Utrecht onderzoekt zij de toedracht van het overlijden. In het belang van het onderzoek kunnen momenteel geen nadere mededelingen worden gedaan.