Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 31-05-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Jongen overlijdt na val
UTRECHT - Een woordenwisseling die uitmondde in enkele klappen en een daarop volgende val van een 19-jarige inwoner van Maarssen werden hem zondag fataal. De politie heeft drie vrienden van de jongen, eveneens inwoners van Maarssen van 23, 19 en 18 jaar, ingesloten. De 19-jarige heeft bekend de klappen te hebben gegeven.

Het viertal reed rond 04.10 uur in een auto en de twee 19-jarigen kregen woorden. Op de Lange Nieuwstraat gingen zij de auto uit en er vielen klappen. De ene 19-jarige jongen viel, kwam ongelukkig terecht en raakte buiten kennis. Hij werd met hersenletsel overgebracht naar het UMC, waar hij 's middags overleed. De politie onderzoekt de toedracht van het voorval.

Gestolen auto gevonden: tweeling (15 jaar) aangehouden UTRECHT - De politie hield zaterdagavond een vijftienjarige tweeling uit Utrecht aan die in een gestolen auto reden. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf waarbij twee politieauto's schade opliepen. Niemand raakte gewond.

Surveillerende agenten zagen rond 21.30 uur op de Franciscusdreef een auto die als gestolen was opgegeven. Toen de agenten dichterbij kwamen, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Daarbij ramde hij de politieauto. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder van de gestolen auto reed over fietspaden, tegen het verkeer in, negeerde rode verkeerslichten en behaalde hoge snelheden. Gelukkig was er weinig verkeer. Op de Marnixlaan zetten andere agenten hun voertuig schuin op de weg om de gestolen auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder was niet van plan te stoppen, ramde de tweede politieauto maar raakte een lantaarnpaal waardoor een achterwiel afbrak. Nu lukte het politiemensen de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder en zijn passagier, de vijftienjarige tweeling uit Utrecht, werden aangehouden. Zij blijken bekenden van de politie en zijn ingesloten.

Nog twee autodieven
Zaterdagavond rond 23.15 uur hield de politie op de Merwedekade twee inwoners van Utrecht van 18 en 15 jaar aan die in een auto hadden ingebroken. Toen het tweetal niet aangehouden wenste te worden, dreigden de politieagenten met pepperspray. Dat hielp. Het duo verklaarde van plan te zijn geweest de auto te stelen.

Geweld
UTRECHT - Vrijdagavond tussen 23.00 en 23.45 uur heeft een berover op de Europalaan geweld gebruikt tegen een 33-jarige Utrechter. De man werd beroofd van geld, maar ging achter zijn berover aan. Hierop zwaaide die met een groot slagersmes en stak de 33-jarige in arm, hand en rug. Het slachtoffer rende hierop zelf naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn wonden is behandeld.

Een jongeman kreeg zaterdagmiddag rond 15.30 uur bij de skatebaan in het Griftpark klappen. De politie trof bij het basketbalveld vier jongens aan, waarvan één wapens bij zich bleek te hebben. Bij deze 22-jarige Amersfoorter werden vier steekwapens aangetroffen, die inbeslaggenomen zijn.

Zondagavond rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Thorbeckelaan. Een 17-jarige inwoner van Utrecht was mishandeld. De politie hield een man aan, die niet bij de mishandeling betrokken bleek. Op aanwijzingen van een getuige kon een 41-jarige Utrechter worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht en mogelijke betrokkenheid van andere personen bij de mishandeling.