Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 31-05-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Oplichting

BILTHOVEN Zaterdagmiddag heeft de politie een melding binnen gekregen van een alerte bewoonster aan de Bosuillaan die bezoek heeft gehad van een man die zich voordeed als bankmedewerker. De onbekende man had de vrouw (leeftijd onbekend) eerst gebeld en medegedeeld dat een man zou langskomen om haar bankpasje om te ruilen. Even later belde een man bij haar woning aan die vertelde het pasje op te halen. Dit zou een speciale service voor oudere mensen zijn. De vrouw vond de man slordig overkomen en vertrouwde de situatie daarom niet. Hij kon geen papieren van de bank laten zien en om die reden heeft ze haar pasje niet afgegeven. De man ging papieren uit zijn auto halen en is vervolgens niet meer bij de vrouw terug gekeerd. De politie heeft vaker vergelijkbare meldingen binnengekregen en adviseert mensen alert te blijven en altijd om documenten te vragen of navraag te doen bij hun bank.

Aanrijding onder invloed

DRIEBERGEN RIJSSENBURG Zondagavond 30 mei vond omstreeks 19.15 uur een aanrijding op de Diederichslaan plaats. Ter plaatse bleek een van de voertuigen te zijn doorgereden. De achtergebleven auto had flinke schade aan de voorzijde, de bestuurster, 26 jaar uit Rhenen, was ongedeerd. Door een oliespoor op het wegdek kon de doorgereden auto worden achterhaald op t Oostrom. De bestuurder was echter niet meer aanwezig. Korte tijd later meldde de bestuurder zich echter telefonisch bij de politie en kon worden aangehouden in het winkelcentrum De Sluis. De verdachte, 28 jaar uit Doorn, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek hij 315 ug/l in zijn lichaam te hebben. De man zal zich voor de rechter mogen verantwoorden. Uit verklaringen blijkt het ongeval te zijn ontstaan doordat de verdachte op de verkeerde weghelft reed.

Aanrijding onder invloed

BILTHOVEN Zondagavond 30 mei werd omstreeks 23.45 uur een automobilist onder invloed van alcohol aangehouden op de Soestdijkseweg zuid. De auto reed zonder lichten, zonder kentekenplaat en had schade aan de voorzijde en twee lekke banden. De bestuurder, 38 jaar uit Rotterdam, bleek even daarvoor op de Biltse Rading op de rotonde rechtdoor te zijn gereden waardoor de schade ontstond. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse en om die reden is zijn rijbewijs in beslag genomen. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.