Politie Groningen

Persberichten maandag 31 mei 2004

provincie Groningen, 31-05-2004 -

Groningen: vijf mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging De politie heeft zondagochtend op de Coehoornsingel vijf verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen, drie Stadjers in de leeftijd van 17, 19 en 19 jaar, een 19-jarige man uit Lelystad en een 22-jarige man uit Eelde, werden met een bus van een vervoersmaatschappij vervoerd van een houseparty in Zuidlaren in de stad. Onderweg zou het vijftal de bus op meerdere plekken hebben vernield. Met behulp van de signalementen van het vijftal kon de politie de verdachten aanhouden. De mannen werden verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Groningen: hardnekkige plakker aangehouden
De politie heeft zondagmiddag- en avond een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor het illegaal plakken van posters. In de middag werd de Stadjer op heterdaad betrapt bij het plakken van aanplakbiljetten op het voormalige gebouw van het postkantoor op het Gedempte Zuiderdiep. Een emmer met lijm, een veger en de aanplakbiljetten werden in beslag genomen. Met een bekeuring op zak mocht de man het politiebureau verlaten. Zondagavond werd de hardnekkige plakker in de Herestraat aangetroffen bij het plakken van posters op een schutting, die in verband met een verbouwing is geplaatst. Wederom werden de plakattributen afgenomen. Na verhoor op het politiebureau mocht de man weer van zijn vrijheid genieten. Ook dit maal kreeg de Stadjer een bekeuring uitgereikt.

Aduard: snelheidscontrole op Friesestraatweg
Op de Friesestraatweg, de Provincialeweg N355, heeft de politie zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 619 geregistreerde voertuigen reden dertien bestuurders te hard. De snelste rijder reed 101 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. De controle duurde een uur.

Froombosch: man (44) gewond na ongeval
Een 44-jarige man uit Froombosch is zondagochtend in de Ruitendwarsstraat gewond geraakt bij een ongeval. De man was bezig met het verplaatsen van zijn motor en gleed daarbij uit. Hierdoor kwam hij ten val, waarna de motor op zijn been viel. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: meisje (8) gewond na voet in spaken
Een 8-jarig meisje uit Haren is zondagavond op de Ketwich Verschuurlaan gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje zat bij haar moeder achter op een snorfiets en had op ongelukkige wijze haar voet in de spaken gekregen. Het slachtoffertje werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vijf keer rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole Bij een snelheidscontrole op de Europaweg heeft de politie van vijf bestuurders het rijbewijs ingevorderd. De snelheidscontrole werd uitgevoerd ter hoogte van de toekomstige Boumanweg binnen het 50 kilometergebied. Momenteel gelden op deze kruising werkzaamheden en is er sprake van een bijzonder locatie. Dit omdat aan weerszijden van de rijbaan straatmeubilair is geplaatst, in de weg een slinger zit en aan de zijkanten van de weg los grind ligt. In totaal werden 1500 voertuigen gecontroleerd. Vijf automobilisten bleken de maximumsnelheid van 50 km/uur met meer dan 50 km/uur te hebben overschreden. Het betroffen een 35-jarige man uit Stadskanaal, een 28-jarige man uit Muntendam, een 29-jarige man uit Wehe den Hoorn, een 31-jarige man uit Groningen en een 30-jarige man uit Veendamer. De snelheden van deze bestuurders lagen tussen 101 en 112 km/uur. Alle vijf snelheidsovertreders moesten hun rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bedrijfsinbreker aangehouden
De politie heeft zondagnacht op de Helperweststraat een 50-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. Door getuigen werd gemeld dat in een bedrijf aan het Rivierenhof een inbraak was gepleegd en dat de inbreker op een fiets was weggereden. In de Helperweststraat zagen politieagenten de Stadjer, die aan het opgegeven signalement voldeed, fietsen. De verdachte bleek in een plastic tas een laptop bij zich te hebben. Hierop werd de bedrijfsinbreker ingerekend en ingesloten. Ook heeft de politie het vermoeden dat de fiets van diefstal afkomstig is. Bij controle van de fiets zag een politieman een sleutelbos in het fietsslot hangen. De diender herkende een aantal sleutels als zijn eigendom. Deze sleutels waren een maand eerder uit de voordeur van zijn woning weggenomen. Hierop werden de betreffende sleutels in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. De Stadjer zal vandaag over de bedrijfsinbraak en de herkomst van de fiets en de sleutels worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist aangehouden
In de Otto Eerelmanstraat heeft de politie zondagnacht een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de automobilist alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De man bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Zijn voertuig werd hierop buiten gebruik gesteld en op het politiebureau geplaatst. De verdachte werd op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. Tevens bleek dat de man nog enkele gerechtelijke stukken open had staan. Hij kon de boetes niet betalen en werd vervolgens ingesloten.

Stadskanaal: vrouw ingesloten na mishandeling en bedreiging De politie heeft zondagavond in de Unikenstraat een 35-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De vrouw had onenigheid gekregen met een 49-jarige man uit Stadskanaal. Hierop sloeg en schopte zij haar plaatsgenoot. Ook bedreigde zij de man in woorden. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die de vrouw wisten in te rekenen. De verdachte is ingesloten en zal vandaag worden gehoord.

Oude Pekela: agressieve man na huislijk geweld ingesloten De politie heeft zondagavond in de Meidoornstraat een 27-jarige man uit Winschoten aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De politie reageerde op de melding dat de Winschotenaar in de Meidoornstraat een 24-jarige vrouw uit Oude Pekela had mishandeld. In de betreffende straat troffen de agenten alleen de Winschotenaar aan. De man werd direct agressief en wilde de agenten aanvallen. Hierop spoten een agent de verdachte met pepperspray in het gezicht. De man raakte hierdoor niet uitgeschakeld, maar liep in plaats hiervan de woning binnen en kwam hij terug met een mes. De Winschotenaar dreigde vervolgens de agenten met het mes. Uiteindelijk konden de dienders de man bewegen om te stoppen, waarna hij werd ingerekend en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. Het mes is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.