Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht 31-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen, 11.00 uur

Man mishandelt buren
MIJDRECHT - De politie hield zaterdagmorgen rond 07.30 uur een 42-jarige Mijdrechter aan die zijn buren op de Aquamarijn mishandeld had.

De buurman (63) stond na Luilak, waarbij eieren tegen het raam waren gegooid, zijn ramen schoon te spuiten. De 42-jarige kwam op hem af. Schijnbaar werden zijn ramen ook nat. De buren leven al langer met elkaar in onmin. Na wat woorden mishandelde de 42-jarige zijn buurman. Zijn vrouw (57) probeerde tussenbeide te komen en liep hierdoor ook klappen op. De man is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, de 42-jarige werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhoudingen
RIJN & VENEN - De politie hield maandagmorgen rond 02.45 uur een 41-jarige Mijdrechter aan omdat hij een 37-jarige plaatsgenote mishandelde op de Oosterlandweg in die plaats. Surveillerende agenten zagen de mishandeling en vertelden de man dat hij was aangehouden. De man wilde hieraan niet meewerken en met gepast geweld is hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

In Loenen aan de Vecht hield de politie zaterdagavond rond 21.50 uur een 26-jarige inwoner van die plaats aan. Deze man zou op de Hoefijzer met wapens zijn gezien. Een getuige meldde dat de man een 31-jarige plaatsgenoot met messen had aangevallen. Hierop zou de 26-jarige met een stuk hout zijn geslagen. De 26-jarige is aangehouden. In de buurt werden twee messen gevonden die inbeslaggenomen zijn.

Een groep dronken feestgangers zorgde zondagmorgen rond 02.00 uur voor problemen in Montfoort. Na een tentfeest wilden twee groepen van in totaal zo'n vijftig tot zestig mensen met elkaar op de vuist. De politie leidde de groepen naar het IJsselplein en probeerde daar de gemoederen te sussen. Dat lukte niet helemaal. Vorderingen om weg te gaan werden niet opgevolgd. Vervolgens trad de politie op met ondermeer gebruikmaking van de wapenstok. Een 18-jarige inwoner van Haastrecht bleef lastig en beledigde een agent, waarop hij werd aangehouden. Hierna werd het rustig.

Zondagmorgen rond 04.40 uur kreeg de politie een melding dat jeugd een bus vernield hadden. Op het Stationsplein-Noord stond de bus waarvan enkele banken waren vernield en waar een hoop rotzooi was gemaakt. De chauffeur wees het groepje vandalen aan, maar zij wensten niet mee te werken. Uiteindelijk hield de politie een 17-jarige inwoner van Woerden aan, die geboeid naar het politiebureau is gebracht.