Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man aangehouden na bestelen restaurantgasten
Publicatiedatum: 31-05-2004

Een 49-jarige man uit Roosendaal (N. Br.) is vrijdagavond in Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal. De zaak kwam aan het licht nadat een alerte getuige had gezien dat een man in de omgeving van de Korenmarkt een handtas in een vuilnisbak gooide en vervolgens wegliep. De getuige waarschuwde de politie maar die trof de verdachte man in eerste instantie niet meer aan. Kort hierop werd er melding gemaakt van een diefstal van een handtas uit een horecagelegenheid aan de Korenmarkt. Daarbij was een man gezien wiens signalement overeenkwam met de man die de tas in de afvalbak had gegooid. De verdachte Roosendaler werd vervolgens even later op het terras van een nabij gelegen andere zaak aangetroffen en aangehouden. De buit, ondermeer een portemonnee en een mobiele telefoon, konden later aan de gedupeerde worden teruggegeven. De man bekende de diefstal later en verklaarde speciaal naar Arnhem te zijn gekomen om op dievenpad te gaan. Zo zou hij bij twee zaken soortgelijke diefstallen hebben gepleegd, aldus zijn verklaring. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. In overleg met justitie kreeg de verdachte Roosendaler een dagvaarding uitgereikt en zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - ongeval Koningsweg: slachtoffer overleden
Publicatiedatum: 31-05-2004

Het 80-jarige slachtoffer uit Epse van een verkeersongeval op de Koningsweg in Arnhem, dat op 12 mei jl. plaatsvond, is afgelopen zondag aan zijn verwondingen bezweken. De man liep destijds inwendig letsel op toen hij op de kruising van de afrit met de A-50 en de Koningsweg betrokken raakte bij een aanrijding met een 36-jarige automobilist uit Westervoort. Zijn passagier, een 80-jarige vrouw uit Ede liep daarbij eveneens verwondingen op. Als gevolg van de aanrijding belandde de Westervoorter op de verkeerde weghelft, waarop er een tweede aanrijding ontstond met een tegenligger, een 67-jarige automobilist uit Oosterbeek. De Westervoorter en de Oosterbeekse automobilist kwamen destijds met de schrik vrij. De Epsenaar zou bij het ongeval geen voorrang verleend hebben. Na het ongeval werd hij overgebracht naar het ziekenhuis Rijnstate, waar hij zondag overleed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - fietser gewond na val

Publicatiedatum: 31-05-2004

Een 68-jarige man uit Arnhem is zondagochtend gewond geraakt nadat hij op onverklaarbare wijze op de Dreijenseweg in Oosterbeek van zijn fiets was gevallen. Een passant trof de Arnhemmer even voor twaalf uur gewond aan op de Dreijenseweg en waarschuwde de hulpdiensten. Getuigen van het ongeval bleken er niet te zijn, ook zijn er door de politie geen sporen aangetroffen die duidden op een aanrijding. Het slachtoffer bleek nog niet in staat een verklaring af te leggen. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - motor in beslag na `scheuren' door de stad
Publicatiedatum: 31-05-2004

De politie heeft zaterdagavond op de Hoogstraat in Arnhem de motor in beslag genomen van een 18-jarige man uit de stad. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer even voor middernacht met zijn motor met hoge snelheid en zonder helm over het Willemsplein rijden. Toen de agenten de man wilden controleren bleek de motor tevens geen kentekenplaat te hebben. Na een korte achtervolging werd de motor in eerste instantie onbeheerd aangetroffen op de Hoogstraat voor een horecazaak. Toen de agenten de motor in beslag wilden nemen verscheen de 18-jarige Arnhemmer, die vervolgens meende de agenten te moeten beledigen. Vervolgens zette hij het op een lopen. De man werd toch achterhaald en aangehouden. Hij bleek tevens niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---