Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht 31-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom, 12.30 uur

Ongelukken met letsel
LEKSTROOM - Alert reagerende omstanders haalden zaterdagavond rond 19.30 uur een 35-jarige automobilist uit zijn te water geraakte auto.

De bestuurder raakte mogelijk de macht over het stuur kwijt, waarna de auto van de weg raakte en op zijn kop in het water langs de Benedeneind Zuidzijde in Benschop terechtkwam. Omstanders haalden de man uit zijn auto. Met de ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak waarom de man de macht over het stuur verloor wordt nog onderzocht. Mogelijk werd de man onwel of heeft hij alcohol gedronken. Zijn auto is uit het water getakeld.

Op de Stellingmolen in Houten lag zondagmorgen kort voor 05.00 uur een auto op de kop. De bestuurder, een 23-jarige Utrechter, was met een 24-jarige vriend uit Houten wezen stappen en wilde die thuisbrengen. De ogen van de bestuurder vielen even dicht van de slaap en tevens had hij alcohol gedronken. Hij reed met de auto tegen een boom en de auto sloeg over de kop. Beide inzittenden bleven ongedeerd. Op het politiebureau blies de bestuurder 285 ug/l. De auto is weggetakeld.

Bij een aanrijding op de AC Verhoefweg in Nieuwegein raakten twee inzittenden van een auto zondagavond rond 21.30 uur bekneld. In een bocht in de weg slipte de auto, waarop de bestuurder (een 40-jarige inwoner van Nieuwegein) de macht over het stuur verloor, met de auto slipte en in de berm terechtkwam. De bijrijder, 34 jaar uit Leiderdorp, werd naar het UMC gebracht met onbekende verwondingen. Vervolgens knipte de brandweer het dak van de auto om de bestuurder te bevrijden. Die is met onbekend letsel naar het Diakonessenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.