1e persbericht van zondag 31 mei 2004

Eindhoven 31-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van verkrachting aangehouden

De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur aan de Doctor Poletlaan een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis de Grote Beek. Hij wordt er van verdacht een medepatiente te hebben verkracht. De politie doet onderzoek in samenspraak met ziekenhuis de Grote Beek. De man is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

Vrijdagavond rond 22.30 uur is in het stadswandelpark een 55-jarige vrouw uit Waalre op gewelddadige wijze beroofd van haar tas en sieraden. De vrouw maakte een wandeling in het park aan de zijde van de Alberdink Thijmlaan. Passanten vonden de vrouw, die bewusteloos was, in de struiken. Het slachtoffer kan zich nog maar weinig herinneren wat haar is overkomen. Zij heeft hoofdletsel opgelopen.

De politie zoekt eventuele getuigen van deze beroving. Het slachtoffer was te voet van het culinair festival in de richting van het bejaardentehuis Den Elzent gelopen. De vrouw droeg een lange witte rok en een kort zwart jasje. Ze had een handtas bij zich. Getuigen kunnen contact opnemen met de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit tel. 0900 8844.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zondag rond 15.15 uur is in een woning in het stadsdeel Woensel een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had daarvoor zijn ex-vriendin tijdens een ruzie mishandeld. De vrouw liep daardoor kneuzingen aan haar hoofd op. De man is in verzekering gesteld.

Zondagmiddag rond 17.00 uur is in zijn woning in het stadsdeel Stratum een man van 40 uit Eindhoven aangehouden. Het had zijn vrouw tijdens een ruzie mishandeld en bedreigd met de dood. De twee echtelieden hadden al langere tijd ruzie waarbij de vrouw steeds werd mishandeld. De man had een mes bij zich tijdens zijn aanhouding. De politie heeft het mes in beslaggenomen De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Dronken vrachtwagenchauffeur

Zondag om 22.00 uur is op de A2 onder de gemeente Eindhoven een 43-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden. De man bestuurde een trekker met oplegger. Tijdens een controle door de politie bleek dat de man dronken was. Hij had een alcoholpromillage van 1,6. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt hek omver

Zondag om 23.55 uur is aan de Doctor Schaepmanlaan een man van 70 uit Veldhoven aangehouden. Hij had met zijn auto een hekwerk omver gereden. Getuigen hadden dat gezien en zagen dat de man vermoedelijk dronken was. Gewaarschuwde agenten hebben bij de man een bloedproef laten nemen. Als de uitslag bekend is wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het rijbewijs van de Veldhovenaar is ingenomen.

Hapert: Brand in veestal

Maandagmorgen om 4.00 uur brak brand uit in een koeienstal bij een boerderij aan de Ganzestraat in Hapert. De bewoner (39) werd wakker van knallen en toen hij polshoogste nam zag hij de koeienstal in brand staan. De man heeft zijn vee, 84 koeien en kalveren, kunnen redden. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Dit leverde voor de omgeving geen gevaar op. De brand is vermoedelijk ontstaan bij een tractor die in de schuur stond.

Geldrop: Computer gestolen

Zondagavond rond 22.00 uur is ingebroken in een peuterspeelzaal aan het Sint Jozefplein in Geldrop. De inbreker vernielde een ruit om binnen te komen en heeft een computer en een printer meegenomen.