Politie Gelderland-Midden

Arnhem - zeker 3 gewonden na aanrijding bij bussluis
Publicatiedatum: 31-05-2004

Zeker drie personen zijn zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval nabij de bussluis op de Kleine Oord in Arnhem. Even voor tien uur reed een 63-jarige Arnhemse taxichauffeur met drie passagiers over de Kleine Oord om vervolgens via de bussluis richting Nieuwe Oeverstraat te rijden. Vervolgens botste de taxi tegen een van de beweegbare afsluitingspalen (steps). De drie passagiers, alle afkomstig uit Arnhem, raakten daarbij gewond en moesten naar het ziekenhuis. Ook de chauffeur is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt samen met de gemeente Arnhem en het vervoersbedrijf Connexxion hoe de aanrijding heeft kunnen plaatsvinden. De taxi raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - politie houdt verdachten aan na gewelddadige roof
Publicatiedatum: 31-05-2004

Twee Arnhemmers van 28 en 46 jaar zijn zondagochtend door de politie in hun woonplaats aangehouden als verdachten van een gewelddadige straatroof op de Jansplaats. Getuigen zagen rond acht uur dat er op straat gevochten werd door enkele personen en waarschuwden de politie. Kort na het incident troffen agenten een 37-jarige Arnhemmer aan die verklaarde met geweld van zijn mobiele telefoon te zijn beroofd. Daarbij zou hij enkele klappen hebben moeten incasseren. De man leek echter niet ernstig gewond. Mede aan de hand van beelden van bewakingscamera's konden de beide verdachten even later worden aangehouden op de Korenmarkt. Het slachtoffer is later toch per ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat zijn toestand leek te verslechteren. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Huissenaar aangehouden na inrijden op Arnhemmer
Publicatiedatum: 31-05-2004

De politie heeft zaterdagavond op de Bethanienstraat in Arnhem een 25-jarige man uit Huissen aangehouden op verdenking van onder meer mishandeling van een 50-jarige Arnhemmer. Volgens het slachtoffer zou de Huissenaar kennelijk opzettelijk met zijn auto op de auto van de Arnhemmer ingereden waarbij het tot een aanrijding kwam. Vervolgens zou de Huissenaar het slachtoffer te lijf zijn gegaan. Beiden bleken bekenden van elkaar. Kort na het voorval kon de Huissenaar door gewaarschuwde agenten worden aangehouden. De aanleiding tot het voorval moet worden gezocht in een eerder conflict tussen beiden. Het slachtoffer heeft later aangifte gedaan. De verdachte Huissenaar verklaarde later dat de Arnhemmer hem bedreigd en lastig gevallen zou hebben. In een poging hem af te schrikken zou hij tegen zijn auto zijn aangereden, waarna het tot handtastelijkheden was gekomen. De Huissenaar is na verhoor weer op vrije voeten. Wel heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers opgepakt na mishandelingen

Publicatiedatum: 31-05-2004

Twee Arnhemmers van 19 en 20 jaar zijn zondagochtend op de Broerenstraat in hun woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van enkele mishandelingen. Surveillerende agenten stuitten rond half vijf op de Broerenstraat op een schermutseling tussen een aantal personen en grepen daarbij in. Vervolgens bleek dat het tweetal zojuist vier personen zou hebben geslagen. De slachtoffers, een 21 jarige man uit Soest, twee Bilthovenaren van 22 jaar en een leeftijdsgenoot uit Den Dolder verklaarden tegenover de politie dat de Arnhemmers tegen hun auto zouden zijn opgelopen, al dan niet met opzet. Toen een van de slachtoffers hierover een opmerking maakte zouden de Arnhemmers hen geslagen hebben. Ook zou een van hen een kopstoot hebben uitgedeeld. Een van de twee Bilthovenaren raakte daardoor zodanig gewond dat hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. Door de slachtoffers is aangifte gedaan. Beide Arnhemmers werden voor onderzoek ingesloten en zijn later na verhoor weer vrijgelaten. Beiden hadden bekend te hebben geslagen. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem/Renkum - aanhoudingen na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 31-05-2004

De politie heeft het afgelopen weekeinde twee verdachten aangehouden in verband met huiselijk geweld. Zaterdagavond werd in de wijk Geitenkamp in Arnhem een 40-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 38-jarige vriendin. Een woordenwisseling tussen beiden zou voor de verdachte aanleiding zijn geweest om zijn vriendin te slaan, waarop het slachtoffer zelf de politie waarschuwde. Die hield de man vervolgens aan. In een hotel in de gemeente Renkum hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige man uit Helmond aan nadat hij zijn 44-jarige vrouw na een echtelijke ruzie zou hebben geslagen. De verdachte Helmonder vluchtte na het voorval het hotel uit maar meldde zich later telefonisch. Agenten wisten hem zover te krijgen dat hij terugkwam waarna hij werd aangehouden. De vrouw had als gevolg van de mishandeling verwondingen opgelopen en deed aangifte. In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over het verdere lot van de verdachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---