Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 31 mei 2004

* VERMISTE MAN TERECHT
(zie ook persbericht zaterdag 29 mei uitgave 1) De 48-jarige man uit Capelle aan den IJssel die sedert donderdag 27 mei jl. werd vermist is weer terecht. De Capellenaar, die suikerpatiënt is, heeft zondag contact opgenomen met zijn familie en hen opgezocht.


* TWEE INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft zondagmorgen twee Rotterdammers, 24 en 41 jaar oud, op heterdaad betrapt bij een inbraak in een pand aan de Laagjesweg. Het tweetal is aangehouden. Omstreeks kwart voor tien zondagmorgen kwam bij de politie de melding binnen dat er werd ingebroken bij een garagebedrijf aan de Laagjesweg. Eén verdachte, 24 jaar, trof men aan bij een opengebroken deur en in het bezit van een schroevendraaier. De tweede verdachte moest zich nog in het pand bevinden en om die reden werd één en ander afgezet om ontsnappen te voorkomen. Een politieman van de Hondenbrigade ging naar binnen met zijn hond om de verdachte op te sporen. Het spoor van de 41-jarige verdachte leidde naar een kast waar hij zich had verstopt, maar diensthond "Kimbo" wist hem te vinden. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* BRAND BEDRIJFSPAND, HENNEPKWEKERIJ GEVONDEN

RIDDERKERK - Zondagmorgen brak er brak er brand uit op de zolderverdieping van een bedrijfspand aan de Benedenrijweg. Niemand raakte gewond. De brand begon om even na halftien. De brandweer bluste het vuur dat vermoedelijk is begonnen bij een haspel. Tijdens het blussen ontdekte men op de zolderetage een hennepkwekerij met 105 planten. De kwekerij is ontmanteld, planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de verantwoordelijken wordt proces-verbaal opgemaakt.


* BRAND IN VAARTUIG
BLEISWIJK - Zondagmiddag, rond één uur, vond er een explosie plaats op een vaartuig aan de Rottekade. Een 68-jarige vrouw is voor behandeling naar het Sint Franciscus Gasthuis gebracht. De 65-jarige eigenaar van het schip uit Rotterdam vertelde dat hij zaterdag gas had geroken in de boot, waarop hij de slang van een lekkende gasfles overzette op een andere gasfles. Hierdoor heeft een hoeveelheid gas zich kennelijk opgehoopt in de motorruimte. Zondag probeerde hij de motor te starten waarbij een vonk vrijkwam en het gas ontplofte. De brandweer bluste het vuur. De vrouw is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De eigenaar en een andere opvarende zijn ter plaatse door de GGD behandeld. Het schip liep aanzienlijke schade op.

Uitgave zondag 30 mei 2004

* MOTORRIJDER OM HET LEVEN GEKOMEN
ROTTERDAM - Op de Provincialeweg N15 vond zaterdagmiddag een éénzijdig verkeersongeval plaats met een motorfiets, waarbij de 24-jarige bestuurder uit Rozenburg om het leven kwam. Het ongeluk gebeurde om even voor half vijf op de zuidbaan van de N15. De motorrijder kwam door onbekende oorzaak ten val en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder raakte zeer ernstig gewond en overleed ter plaatse. Familie van het slachtoffer en getuigen zijn door de politie overgebracht naar het bureau Rozenburg, waar ze zijn opgevangen.

Uitgave zaterdag 29 mei 2004

* CONTROLE OPENBAAR VERVOER
ROTTERDAM - De politie van het district Oost (wijkteams Alexander Zuid en Noord) en de RET hebben vrijdagavond en -nacht een controle uitgevoerd in het openbaar vervoer. Het betrof een integrale actie in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen en Stadstoezicht. De controle vond plaats tussen zes uur 's avonds en twee uur 's nachts op de metrolijn in het oostelijk stadsdeel en op de stations. Er werden in totaal 751 mensen gecontroleerd, 182 reizigers kregen een proces-verbaal omdat ze niet in het bezit waren van een geldig plaatsbewijs. Daarnaast werden 93 mensen bekeurd voor onder andere: geen identiteitsbewijs (bij zwart rijden); ophouden zonder redelijk doel; alcohol nuttigen, negeren rood licht, afval deponeren, overlast, roken in openbaar vervoer en opgeven valse naam. Tevens werden twee mensen aangehouden omdat ze gesignaleerd stonden voor een geldboete.
*

* PREVETIEF FOUILLEREN EN ACTIE TEGEN STRAATDEALERS

ROTTERDAM - De politie van de districten Zuid en Feijenoord-Ridderster hebben vrijdag in de wijk Bloemhof een actie preventief fouilleren gehouden en in de Tarwewijk aan actie tegen straatdealers. In Bloemhof werden 45 mensen op straat gefouilleerd en 13 auto's gecontroleerd. Er is één verdachte aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Twee steekwapens en een slagwapen zijn in beslag genomen. In de Tarwewijk (Millinxbuurt) vond een actie plaats in het kader van drugsoverlast, speciaal gericht tegen straatdealers. Twee drugsdealers werden aangehouden en negen 'klanten' gearresteerd voor het kopen van verdovende middelen. Gebruikershoeveelheden hard drugs zijn in beslag genomen. Deze acties zijn gehouden in het kader van de speciale aanpak Tarwewijk-Bloemhof. Bij deze acties, die zeker nog tot 1 oktober duren, zijn politie, Stadstoezicht, deelgemeenten Feijenoord en Charlois, andere diensten en organisaties en vooral ook de bewoners betrokken.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie van het district de Noordhoek heeft vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld aan de Zwaanshalskade. De plantage, met 973 planten, trof men aan in de kruipkelder van een garage. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen en en inmiddels vernietigd Regen een 49-jarige Rotterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt.


* VERDACHTE MET HARDDRUGS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De politie van het district Centrum heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. De verdachte kreeg in de Poortstraat een bekeuring voor onnodig claxonneren Hierbij bleek dat hij alcohol had gebruikt en werd hij aangehouden voor artikel 8 van de Wegen Verkeerswet. In zijn kleding vond men ruim 14 gram cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.


* TWEE VUURWAPENS GEVONDEN, DRIE MANNEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district West arresteerden zaterdagmorgen vroeg drie mannen in verband met vuurwapenbezit. Het gaat om drie mannen, 20, 23 en 26 jaar oud afkomstig uit Rotterdam. Omstreeks half drie zaterdagmorgen kwam er bij de politie een melding binnen dat er op de 1e Middellandstraat drie mannen liepen die vermoedelijk in het bezit waren van een vuurwapen. Het drietal werd aangesproken en op dat moment nam de 26-jarige man de benen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Tijdens zijn vlucht had hij een vuurwapen onder een bestelbus gegooid. Het wapen is in beslag genomen. Bij één van de twee andere verdachten werd eveneens een vuurwapen aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten, de wapens zijn in beslag genomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* MAN VERMIST
ROTTERDAM - De politie van het district Oost is op zoek naar de 48-jarige Hans FAAS uit Capelle aan den IJssel. De heer Faas verliet donderdag 27 mei jl. in verwarde toestand zijn woning en wordt sindsdien vermist. Hij heeft in de avond zijn woning in Capelle aan den IJssel verlaten en is niet in het bezit van een vervoermiddel. De heer Faas is suikerpatiënt en moet vier keer per dag medicijnen gebruiken, die hij echter niet bij zich heeft. Hij heeft familie in Schiedam en Vlaardingen en daarom is het niet onmogelijk dat hij die omgeving opzoekt. Signalement: leeftijd 48 jaar, lang 1.96m, flink postuur. Hij heeft geen snor of baard en draagt geen bril. Hij is gekleed in een driekwart groene nylon broek, een groen met crèmekleurig shirt zonder tekst, crème/zwarte schoenen (bootmodel) en een crèmekleurig jack. De politie verzoekt mensen die informatie hebben over de verblijfplaats van de heer Faas om contact op te nemen met de recherche van het district Oost via telefoonnummer 0900 - 8844.

Middaguitgave 28 mei 2004

* VERKEER(D) AFGEREAGEERD
RIDDERKERK - Vrijdagochtend werd het rijbewijs van een 32-jarige automobiliste uit Barendrecht ingevorderd, nadat zij met hoge snelheid over de Rijksweg A15 bij Barendrecht raasde. Omstreeks half elf klokte surveillerend personeel van de Verkeerspolitie de vrouw voor een snelheid van 181 km/uur, waar '100' is toegestaan. Ter hoogte van Ridderkerk werd zij aan de kant gezet en vroegen de politiemensen haar om een verklaring voor haar hoge rijsnelheid. Hierop antwoordde de snelheidsduivelin dat zij zich even moest afreageren en daarom te hard had gereden. Aangezien de toegestane snelheid met meer dan 50 km/uur was overschreden werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.


* ROTTERDAMMER KRIJGT REKENING VOOR DOEN VAN VALSE AANGIFTE VAN

BEDREIGING VAN GIJZELING
ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster zal bij een 22-jarige Rotterdammer een rekening indienen voor gemaakte kosten wegens het doen van een valse aangifte. De Rotterdammer deed begin mei aangifte van bedreiging in verband met een financiële kwestie.
Na diverse politiecontacten in het kader van het onderzoek naar de bedreiging werden het vorige weekeinde rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster benaderd door de vader van de Rotterdammer met de mededeling dat zijn zoon sinds zaterdag 22 mei j.l. werd gegijzeld. Vanaf dat moment werd een onderzoek ingesteld, dat uiteindelijk resulteerde in de vrijlating van de gegijzelde 22-jarige Rotterdammer.
In het vervolgonderzoek naar de daders van de gijzeling werd afgelopen donderdag de 22-jarige Rotterdammer aangetroffen in de woning waar hij tegen zijn wil zou zijn vastgehouden. In een daaropvolgend verhoor biechtte de man op dat hij zowel de bedreiging als de gijzeling zelf verzonnen had. Daarop werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte.


* MEISJE GEWOND NA VAL UIT RAAM
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond twee uur raakte een vijftienjarig meisje ernstig gewond, nadat zij op vier hoog uit het raam van haar ouderlijk woning aan het Zwaanshals was gevallen. Het slachtoffer stond samen met haar achttienjarige zus de ramen te zemen en viel door nog onbekende oorzaak uit het raam. Het meisje liep onder meer rug- en beenletsel op. Zij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor twee ontstond brand in een woning in de Rauwenhoffstraat. Surveillerende politiemensen werden door getuigen gealarmeerd en gingen naar de betreffende woning, waar al snel bleek dat daar niemand meer aanwezig was. De brandweer maakte 'middelbrand' en gaf omstreeks half vier het sein 'brand meester'.
De 41-jarige bewoonster van het brandende pand viel flauw, toen haar emoties te hoog opliepen. Zij werd ter plaatse behandeld door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.


* RECHERCHE OP ZOEK NAAR GETUIGEN VAN AAN HOOFD GEWONDE MAN

ROTTERDAM - Rechercheurs van het district Rotterdam-Centrum zijn op zoek naar getuigen die informatie kunnen geven naar aanleiding van het woensdagavond jl. rond half elf op de Hoogstraat, tegenover Bram Ladage, op straat aantreffen van een 61-jarige aan zijn hoofd gewonde Rotterdammer. De man was op weg naar zijn huis, toen het hem plotseling zwart voor de ogen werd. Hij viel op de grond en kwam even later weer bij met een bebloed hoofd. Na onderzoek bleek dat het slachtoffer behoorlijk hoofdletsel (gapende wond en hersenschudding) had opgelopen en moest worden opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Tevens miste de man na het gebeurde zijn portemonnee, met daarin diverse pasjes. Personen die op woensdagavond 26 mei jl. omstreeks half elf van een en ander getuige zijn geweest op de Hoogstraat wordt dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-Centrum, telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844.

Ochtenduitgave vrijdag 28 mei 2004