Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 31 mei

Alkmaar 31-05-2004 - 14.10 uur

Alcoholcontroles
Alkmaar, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 33-jarige man uit Alkmaar in een personenauto betrokken bij een aanrijding op de kruising Laan van Parijs - Stiermarkenweg in Alkmaar. De man verleende op de kruising geen voorrang aan een 57-jarige man uit Essen die eveneens in een personenauto reed. Er ontstond een aanrijding met materiele schade. De Alkmaarder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 805 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Heiloo, maandag 31 mei 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 03.50 uur werd een automobilist tijdens een routinecontrole gecontroleerd op de Kennemerstraatweg te Heiloo. De 20-jarige inwoner van Heiloo bleek 445 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
Heiloo, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 16.25 uur reed een 33-jarige vrouw in een personenauto over de Vennewatersweg in Heiloo. Door onbekende oorzaak raakte zij naast de rijbaan en botste tegen een lantarenpaal. Haar 34-jarige echtgenoot, die als passagier naast haar zat, sloeg met zijn hoofd tegen het voorraam. Hij moest met een hersenschudding worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Beiden verklaarden wel een veiligheidsgordel te hebben gedragen.

Auto rijdt tent binnen
Groet, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 17.20 uur reed een 56-jarige man uit Alkmaar in een personenauto over de Heereweg te Groet. Hier haalde hij een andere personenauto in. Vanaf camping Carpediem kwam juist een personenauto gereden, die de Heereweg op wilde rijden. In de auto zaten de 29-jarige bestuurder en zijn eveneens 29-jarige echtgenote, beiden afkomstig uit Oosterhout. De vrouw was 7 maanden zwanger. Doordat een camper verkeerd geparkeerd stond was het uitzicht ter plaatse slecht en beide voertuigen kwam met elkaar in botsing. Hierdoor schoot de wagen van de Alkmaarder van de weg, reed door een hek en bossages en kwam terecht op de camping Eldorado. Hier ramde de auto twee geparkeerd staande auto's en reed een tent binnen. Hier reed de auto over de benen van een 21-jarige vrouw uit Neuwied Gladbach (Dld).
De Duitse gaste en de zwangere vrouw werden voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De verwondingen aan de benen van de Duitse vrouw bleken mee te vallen. Zij kon met pijnstillers haar vakantie vervolgen. De zwangere vrouw werd voor alle zekerheid ter observatie opgenomen.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, zondag 30 mei 2004.
Op zondagavond werd een rijdende controle gehouden in het gebied van Heerhugowaard en Langedijk. Dit leverde in totaal dertien bekeuringen op. Er werd onder anderen geschreven voor te hoge snelheid (hoogst gemeten snelheid 120 in plaats van 70 km per uur op de Nollenweg), het niet dragen van een helm en niet handsfree mobiel bellen.

Milieuaktie
Broek op Langedijk, maandag 31 mei 2004.
Op maandagmorgen werd een milieucontrole gehouden in het rijk van de duizend eilanden in de omgeving Broek op Langedijk. Hierbij werden schippers en vissers gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor te snel varen in het Poddendel te Broek op Langedijk, voor het vissen in de Poddendel zonder akte en vergunning , voor het kamperen op een eiland in de Poddendel voor het aanleggen van een open vuur op het eiland. Ook werd voor snelheid geschreven in het Kanaal Alkmaar-Kolhorn nabij het haventje/de sluis in Broek op Langedijk en in de ringvaart langs de Oostdijk te Heerhugowaard.

Diefstal buitenboordmotor
Broek op Langedijk, maandag 31 mei 2004.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 22.00 en 09.00 uur werd een buitenboordmotor gestolen vanachter een motorboot. De boot lag op het erf van een pand aan de Pr. Beatrixstraat in Broek op Langedijk. De buitenboordmotor werd losgehaald door de bekabeling door te knippen. Het ging hier om een Honda buitenboordmotor, kleur zilver, type F50.