Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 31 mei

Den Helder 31-05-2004 - 14.14 uur

Alcoholcontrole
Den Helder, maandag 31 mei 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 01.45 uur werd een 54-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Nieuweweg in zijn woonplaats. Het betrof een routinecontrole waarbij wel geconstateerd dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 580 ug/l. Dat is ruim tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Schagen, maandag 31 mei 2004.
Op maandagmorgen wed een 33-jarige Alkmaarder gecontroleerd op de Julianalaan in Schagen. De automobilist blies 425 ug/l. Bijna twee maal teveel. Hij kreeg een proces-verbaal. Ook hier ging het om een routinecontrole.

Insluiping in vakantiewoning
Den Helder, zaterdag 29 mei 2004.
Op zaterdagavond zaten de bewoners van een vakantiewoning aan de Ooghduyne in Den Helder in de tuin te barbecuen. In die tijd is een insluiper de woning binnengegaan en heeft daar een portemonnee met inhoud en twee GSM's ontvreemd. Een winkelpas, welke in de portemonnee had gezeten, werd 's nachts op het terrein weer teruggevonden.

Blote kont: boete
De Koog, maandag 31 mei 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 03.45 uur reed een politieauto over de Dorpsstraat in De Koog. Hier liet een 19-jarige jongen uit De Cocksdorp tot twee maal toe zijn broek zakken om zijn blote kont te laten zien aan de voorbijrijdende politiemensen. Dit tot grote lol van zijn maten. De politiemensen konden er minder om lachen en hielden de jongen aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen verklaarde ook niet precies te weten waarom hij dit had gedaan. Mogelijk had de hoeveelheid bacardi-cola hier iets mee te maken.