Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 31 mei

Hoorn 31-05-2004 - 14.15 uur

Aanrijding met letsel
Hoorn, zondag 30 mei 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 16.30 uur raakte een 81-jarige man uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de kruising van de Zwaagmergouw en de Poortwachter in zijn woonplaats. De man fietste bij de kruising de Zwaagmergouw over. Hij gebruikte daarbij de fietsersoversteekplaats. Hij verleende echter geen voorrang aan een 59-jarige vrouw uit St. Pancras die over de Zwaagmergouw in haar auto aan kwam rijden. Bij de botsing brak de man een been. Hiervoor werd hij overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Huiselijk geweld
Hoorn, zondag 30 mei 2004.
Op zondagavond omstreeks 19.20 uur werd in een woning in Hoorn een 29-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 39-jarige vrouw, waarmee hij een relatie had. De man een vrouw hadden eerder onenigheid gehad. Hierop had de man uit de keuken een vleesvork had gepakt en de vrouw daarmee in de benen gestoken. Toen hij ook in haar hals wilde steken kon de vrouw dit met haar arm afweren. Hierdoor liep zij ook verwondingen aan haar arm op. De man kon in de woning worden aangehouden. Hierbij moest pepperspray ingezet worden om de zich hevig verzettende man te kunnen boeien. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Inbraak in winkel
Hoorn, maandag 31 mei 2004.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 18.00 en 08.30 uur werd ingebroken in een winkel aan de Grote Noord te Hoorn. De daders kwamen de winkel (waar een opticien in gevestigd is) binnen door een baksteen door een raam te gooien. Een rek met zonnebrillen werd weggenomen. Het ging hier om een 45-tal zonnebrillen van merken als Gucci en Versace.

Diefstal rubberboot
Medemblik, maandag 31 mei 2004.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 19.00 en 10.00 uur werd vanaf de Vooroever in Medemblik een trailer met rubberboot en buitenboordmotor ontvreemd. Het geheel was eigendom van een zeilvereniging uit Moskou. Leden hadden op zaterdag 29 mei meegedaan aan de Spa regatta. De trailer stond niet afgesloten. Het ging om een grijze trailer met kenteken 8913, een grijze rubberboot van het merk Mustang, type 540, voorzien van een rood opschrift "Mnev" en reg.nr. 7704 en een grijze buitenboordmotor, merk Yamaha, type F50AETL.