Politie Drenthe

2e Pinksterdag

HOOGEVEEN 31-05-2004

Dronken bromfietser te water
MEPPEL Een 39 jr. man uit Ruinerwold reed zondagmiddag met zijn bromfiets in het water van de Wold Aa langs de weg naar de Bloemen bij Meppel. De man had gedronken. Hij klom zelf op de wal waar hij door voorbijgangers werd opgevangen. Hoewel de man niet zichtbaar gewond raakte is hij toch overgebracht naar het ziekenhuis en daar onderzocht. Nadien mocht hij naar huis. In het ziekenhuis is i.v.m. het drankgebruik van de man een bloedproef afgenomen. Het resultaat van het bloedonderzoek zal over enkele weken bekend zijn. Omdat het vermoeden bestond dat er een passagier bij de man op de bromfiets had gezeten heeft de brandweer een onderzoek in het water ingesteld. Daarbij werd niemand aangetroffen. De bromfietser zelf verklaarde later ook dat hij alleen is geweest.

Met auto tegen boom
NIEUW RODEN een 33 jr. man uit Roden raakte in de nacht van zondag op maandag licht gewond toen de auto waarin hij als passagier zat op de Terheylsterweg tegen een boom reed. De 29 jr. bestuurster uit Roden verloor in een scherpe bocht de macht over het stuur. Mogelijk door het door regen glad geworden wegdek. De vrouw had niet gedronken. Haar passagier ging voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis.

Uit de bocht gevlogen
ASSEN Door nog onbekende oorzaak vloog maandagmorgen een 18 jr. jongeman uit Assen op de Andrej Sacharovweg met zijn auto uit de bocht. Hij ramde een lantaarnpaal en kwam in de tuin van een woning tot stilstand. De man raakte lichtgewond en is voor onderzoek overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis.

Politie vordert rijbewijzen in
BEILEN/ASSEN/EMMEN - Zondagavond vorderde de politie de rijbewijzen in van drie zwaar beschonken automobilisten.
Op de Prins Bernhardstraat in Beilen negeerde een 47 jr. automobilist uit Diever een stopteken van een politiepatrouille. Waarschijnlijk heeft de man door overmatig alcoholgebruik helemaal niet opgemerkt dat hem een stopteken werd gegeven. Toen de man uiteindelijk op een parkeerplaats stopte werd hij aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 2,1 promille.

Op de Smetanalaan in Assen hield de politie een 42 jr. automobilist uit die plaats aan. De man reed slingerend in zijn auto. De ademanalyse toonde bij deze man een alcoholgehalte aan van 2,15 promille.

Een 45 jr. man uit Vries maakte het nog bonter. Bij hem werd namelijk een alcoholgehalte vastgesteld van bijna 2,4 promille. De man reed met zijn auto over de Rondweg in Emmen. Een medeweggebruiker zag dat hij erg slingerde en waarschuwde per GSM de politie. Doordat de melder precies doorgaf waar de dronken automobilist reed was het voor de politie eenvoudig om hem snel van de weg te halen.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden
ASSEN Een 20 jr. auto-eigenaar uit Assen hield in de nacht van zaterdag op zondag samen met een aantal vrienden een auto-inbreker aan. Een vriendin van de man zij was de BOB zag bij het teruglopen naar de auto die stond geparkeerd op de Doevenkamp in Assen dat er een man op de passagiersplaats zat. Zij waarschuwde snel haar vrienden en samen grepen ze de vluchtende dief in de kraag. Deze 21 jr. inwoner van Dokkum had inmiddels al wat spullen uit de auto gestolen. Hij werd overgegeven aan de politie die hem voor nader onderzoek insloot.

Auto weg na woninginbraak
KLIJNDIJK Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag in Klijndijk een nieuwe personenauto gestolen. Ook werden enkele goederen uit de woning gestolen. De inbraak vond plaats in een woning aan de Melkweg. Ze namen de handtas van de bewoonster mee en ook de sleutels van de op de oprit geparkeerde zwarte nieuwe Audi A3. De volgende ochtend ontdekten de bewoners dat de auto verdwenen was en dat er was ingebroken. De politie onderzoekt nog hoe men is binnengedrongen.

In vijver gevallen jongetje toch overleden
HOOGEVEEN Het anderhalf jarig jongetje dat vrijdag in het water viel van een vijver aan de Pollux in Hoogeveen is in de loop van zondag toch nog overleden.

Politie doet inval in drugspand
EMMEN Na klachten over overlast door drugsverslaafden heeft de politie zondagmiddag een inval gedaan in een woning aan de Ruinerbrink in Emmen. In de woning trof de politie een aantal bekende plaatselijke drugsverslaafden aan en een 25 jr. dealer uit Rotterdam. Deze is aangehouden. In zijn bezit trof de politie een hoeveelheid cocaïne en heroïne aan en ook weeg- en versnijdgereedschap. Deze en een bedrag van ruim 500,- werden in beslag genomen. De verdachte is maandag na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdagochtend 08.00 uur.
Tel. 06-51 55 7950.
Vanaf dinsdagmorgen 08.00 uur verzorgt Roel Hallink de voorlichting.

info@politie-drenthe.nl