Politie Zuid-Holland-Zuid

31/5 pinksterweekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

31-05-2004 - persberichten district II

BOTSING SCOOTER EN MOUNTAINBIKE
SLIEDRECHT - Op zaterdag 29 mei heeft tussen 15.30 en 16.00 uur een botsing plaatsgevonden tussen een bromscooter die bestuurd werd door een 18-jarige jongeman uit Hardinxveld en een onbekend gebleven fietser. Dit gebeurde op de Oosterbrugstraat te Sliedrecht. De jongeman raakte hierbij lichtgewond aan zijn hand. De politie controleerde op de kruising Oosterbrugstraat/Rivierdijk de scooter omdat deze geen verzekeringsplaatje had, waarbij een man met mountainbike vroeg of zij voor de melding kwam. Niemand repte op dat moment van een ongeval, waardoor een misverstand ontstond en en de man met fiets wegging. Pas later bleek dat het ging om een ongeval. De politie wil daarom graag in contact komen met de bestuurder van de mountainbike, een man tussen de 45 en 50 jaar, kort haar/kalend, met stevig postuur en in bezit van een grijze mountainbike. Het telefoonnummer is (0900) 8844 (lokaal tarief).

AUTO TE WATER
GORINCHEM Een personenauto met vier inzittenden is vrijdagavond 28 mei te water geraakt in de sloot naast de A15 ter hoogte van de oprit Gorinchem-Oost richting Leerdam. De inzittenden, een 40-jarige man uit Uden, een 36-jarige vrouw uit Gemert en twee meisjes uit dezelfde plaats van 2 en 6 jaar zijn in het ziekenhuis onderzocht, waarbij bleek dat de man lichtgewond aan zijn schouder was. Omdat de overigen ongedeerd waren, konden allen daarna per taxi naar huis, aangezien hun auto total loss was. Het ongeluk gebeurde doordat een 21-jarige man uit Leerdam bij het invoegen vanaf de oprit Gorinchem-Oost per ongeluk zijn auto te vroeg de rijbaan opstuurde. Hij had op dat moment teveel aandacht voor zijn pas gekochte Koi-karpers achter in de auto. Daardoor moest de man uit Uden plotseling uitwijken, raakte in een slip en belandde in de sloot naast de snelweg.

ONGEVAL
WIJNGAARDEN Op de N 214 ter hoogte van Wijngaarden is vrijdagavond 28 mei een bedrijfsauto gekanteld nadat deze in de berm was geraakt en op de verkeerde weghelft terechtkwam. Deze werd bestuurd door een 35-jarige man uit Lienden. Daarna reed een 49-jarige man uit Bleskensgraaf die met zijn personenauto uit tegengestelde richting kwam, tegen de bedrijfsauto aan omdat hij hem niet meer kon ontwijken. Vervolgens reed een volgende auto, bestuurd door een vrouw uit op haar voorganger omdat zij deze vermoedelijk te laat zag. De eerste personenauto en de bedrijfsauto raakten total loss; de tweede auto werd zwaar beschadigd. De bijrijdster van de man uit Bleskensgraaf, diens 44-jarige echtgenote, werd gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. De politie heeft een technisch verkeersonderzoek uitgevoerd ter plekke.

ONGEVAL ALCOHOL
MEERKERK Bij het verlaten van een bedrijfspand aan de Bazeldijk te Meerkerk is een bestelbusje bestuurd door een 43-jarige man uit Meerkerk frontaal op een personenauto gebotst met daarin een 36-jarige man uit Rijen. Ter plekke bleek dat de bestuurder van het busje teveel gedronken had, waarop hij aangehouden werd. De man uit Rijen werd met letsel aan knie en schouder vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij werd behandeld. Daar bleek dat ook hij onder invloed verkeerde en werd aangehouden.

ONGEVAL
SLIEDRECHT Bij het park op de Thorbeckelaan te Sliedrecht wilde zaterdagmiddag 29 mei een vrouw de weg oversteken via het voetgangersoversteekpad. Een politieauto met daarin twee agenten, respectievelijk 32 en 34 jaar uit Sliedrecht stopte voor haar. Een 41-jarige man uit Sliedrecht reed achter de agent en remde te hard waarna hij behoorlijk ten val kwam. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn duim gebroken had, schaafwonden en mogelijk een polsfractuur had.

LUILAKVIERING
ALBLASSERDAM De Luilakviering is in Alblasserdam in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 mei relatief rustig verlopen op enkele incidenten na. Er was een brandje in een container aan de Fazantstraat, dat door de brandweer is geblust. Ook werden enkele huizen met eieren besmeurd. Een 16-jarige jongen uit Alblasserdam en een 17-jarige Papendrechter werden op heterdaad betrapt toen zij met een vernielde lantaarnpaal sjouwden. Zij werden aangehouden en ingesloten. Er was een incident in de vroege ochtend van 29 mei op de Vinkenpolder, waar een goed verlopen feest was om de mensen te vermaken en problemen te voorkomen. Hier werden vier jongeren aangehouden en ingesloten nadat ze weigerden het feestterrein te verlaten omdat het feest afgelopen was. Een van hen wilden een agent slaan, waarop een portier dit voorkwam met een klap. Daarop gingen de andere drie zich er mee bemoeien. De aangehouden Alblasserdammers waren tussen de 21 en 27 jaar. De politie zette 8 mensen in naast de medewerkers van de gemeente om toe te zien op de orde. Ook de Luilakvieringen in andere plaatsen veroorzaakten geen grote problemen.

MISHANDELING
SLIEDRECHT Een 18-jarige jongen uit Sliedrecht is op 30 mei vroeg in de ochtend mishandeld door een 17-jarige jongen uit Overberg. Deze sloeg en schopte het slachtoffer zonder aanleiding toen deze met vrienden op een bankje aan de Stationsweg zat. De later gewaarschuwde politie heeft de Overberger aangehouden en ingesloten. Hij was weggelopen uit een jeugdtehuis te Overberg.

BEDREIGING
GORINCHEM Een 22-jarige man uit Gorinchem is op 31 mei aangehouden aan de Dirk Bommerstraat omdat hij een 15-jarige plaatsgenoot en diens familie had bedreigd. Het zou om een familiekwestie gaan. De politie stelt een onderzoek in.