Politie Zuid-Holland-Zuid

31/5 Pinksterweekend Dordrecht/Zwijndrechtse waard

31-05-2004 - persberichten district I

POLITIE TREEDT OP TEGEN OVERLAST
ZWIJNDRECHT Op 28 mei heeft de politie een Openbare-ordecontrole gehouden als uitvloeisel van het Normen-en-waardenproject van de gemeente Zwijndrecht op het station, in het Munniken-/Bomenpark, in winkelcentrum Walburg en de Kapiteinflats. In totaal zijn er 20 bekeuringen geschreven voor drugsgebruik op straat, hinderlijk hangen en enkele verkeersovertredingen. Tevens werd bij het station een dealer aangehouden die in het bezit was van een flinke hoeveelheid harddrugs (pillen en cocaine). Een van de agenten heeft uit het Bomenpark een groep van 40 jongeren verwijderd die elkaar te lijf wilden gaan. Een grote vechtpartij is daardoor voorkomen. In de vroege ochtend van 29 mei zagen agenten dat zich (opnieuw) een groep van uiteindelijk 30 personen verzamelde met het doel elkaar te lijf te gaan. Zij kregen elk een bekeuring wegens samenscholing. Daarnaast werden nog 5 bekeuringen uitgedeeld wegens drugsgebruik.

DODELIJK ONGEVAL
(VERVOLG BERICHT 28 MEI) HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 70-jarige vrouw uit Ridderkerk, die op 28 mei zwaar gewond is geraakt bij een ongeval, is s-avonds aan haar verwondingen in het ziekenhuis bezweken. Het slachtoffer fietste op vrijdagmiddag 28 mei 2004 over de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht. Vanaf een uitrit bij een woning reed een auto de weg op. De 54-jarige bestuurder zag de vrouw niet en zijn auto raakte de tweewieler. Ambulancepersoneel kreeg hulp van medewerkers van de traumahelikopter. De ambulance bracht het slachtoffer begeleid door de politie naar een ziekenhuis in Rotterdam. Hierbij heeft de vrouw ernstig hersenletsel opgelopen. Technische specialisten van de Regionale Verkeersondersteuning van de politie stelden op de plek van het ongeval een onderzoek in

BROMFIETSDIEVEN
DORDRECHT Op vrijdagavond heeft de politie op de Leeuwstraat twee Dordtse meisjes van respectievelijk 16 en 17 jaar aangehouden omdat zij een bromfiets gestolen hadden. Zij werden staande gehouden omdat zij geen helm droegen. Toen bleek dat er aan het framenummer geknoeid was, en zij niet konden aantonen eigenaar te zijn, moesten zij mee naar het bureau. Daar meldde zich even later een 19-jarige man uit Dordrecht die vertelde dat zijn bromfiets gestolen was; het bleek om dezelfde bromfiets te gaan.

ACHTERVOLGING NA AANRIJDING
DORDRECHT - Een 49-jarige man uit Zwijndrecht is op 29 mei aangehouden omdat hij tegen een geparkeerde auto aan de Israelsweg te Dordrecht is gebotst met zijn snorfiets. Bij het zien van de politie was hij even tevoren hard weggereden; hij bevond zich toen aan de Willem Marisstraat temidden van een groepje mensen. Na de botsing vluchtte hij te voet, maar achtervolgende agenten wisten hem te overmeesteren in een tuin. Hij bleek een zakje bij zich te hebben dat vermoedelijk harddrugs bevatte.

DRONKENSCHAP
DORDRECHT Op verzoek van een bewakingsdienstmedewerker gingen agenten op zaterdagochtend 29 mei naar het Van Oldenbarneveltplein. Daar troffen zij een dronken 35-jarige inwoner van Dordrecht aan temidden van een aantal volle en lege flessen bier. Hij is aangehouden wegens openbare dronkenschap, tevens bleek hij nog een boete te hebben openstaan.

WINKELDIEVEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmiddag 29 mei aangehouden wegens diefstal van verzorgingsartikelen in een drogisterij aan De Schoof te Ambacht. DORDRECHT Het biketeam van de politie heeft zaterdamiddag 29 mei na een melding van een warenhuis een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij cosmetica had weggenomen uit dat warenhuis aan de Bagijnhof te Dordrecht. De man die als veelpleger bekend staat, is vervolgens in verzekering gesteld.
ZWIJNDRECHT Twee vrouwen en een man die op 30 mei toevallig voorbij een geschenkenwinkel aan het Veerplein te Zwijndrecht kwamen, betrapten een 38-jarige Rotterdamse winkeldief nadat die de etalageruit had vernield. De drie, een 26-jarige man en een 40-jarige man uit Zwijndrecht plus een 22-jarige vrouw uit Ambacht hebben deze op de grond gewerkt en hem in bedwang gehouden. Hij bleek maar liefst 19 horloges in zijn binnenzak te hebben. Hij is door de politie aangehouden, voorgeleid en in verzekering gesteld.

FIETSENDIEF
DORDRECHT Een vrouw uit Dordrecht heeft zaterdagmiddag haar fiets teruggekregen, die eerder die dag voor een winkel aan het Pearl Buck-erf gestolen was. De 16-jarige dochter van het slachtoffer zag een 14-jarige jongen uit Dordrecht rijden over het Mina Kruseman-erf op de fiets van haar moeder. De door vader gewaarschuwde politie hield de jongen aan bij het speeltuintje in de straat en nam hem mee naar het bureau waar hij werd ingesloten en verhoord.

VALS KENTEKEN
DORDRECHT In de vroege ochtend van 30 mei zagen agenten een auto in de verkeerde richting rijden op de Spuiboulevard te Dordrecht. Bij controle bleek dat de kentekenplaten vals waren, waarop de bestuurder, een 21-jarige Rotterdammer werd aangehouden. De auto werd in beslag genomen.

WATERSCOOTER GESTOLEN
DORDRECHT Op 30 mei is in de vroege ochtend een waterscooter met trailer gestolen vanaf de camping aan de Rijksstraatweg te Dordrecht. Deze behoorde toe aan 32-jarige man uit Delfgauw. Getuigen hadden twee verdachten zien weglopen. De gealarmeerde politie is met behulp van omwonenden op zoek geweest, ook op het water, naar deze personen. Zij zijn helaas niet gevonden.

DRUGSCONTROLES
DORDRECHT / ZWIJNDRECHT De politie Zuid-Holland-Zuid heeft zondagnacht 30 mei zogenaamde Victor-controles uitgevoerd in Dordrecht en Zwijndrecht om drugsrunners aan te pakken. Hieraan is een bijdrage geleverd door de KLPD, de marechaussee, het A-16-team, Zuid-Holland-Zuid en de Belastingdienst.
Op de A16 De Zuidpunt zijn twee Belgen afkomstig uit Schaerbeek van 28 en 35 jaar aangehouden en ingesloten wegens het exporteren van een hoeveelheid hasj en wiet. Deze hadden zij in Rotterdam gekocht. Agenten roken bij de controle een enorme wietlucht. Een derde Belg van 40 jaar uit Etterbeek moest een boete betalen van 300 euro, waarna hij naar huis mocht.
In Zwijndrecht is bij een controle op het Raadhuisplein 100 gram weed in beslag genomen. Er werden 22 bekeuringen voor te hard rijden uitgedeeld, een keer voor niet handsfree bellen. Tevens is een auto in beslaggenomen door de Belastingdienst.

VERNIELING
DORDRECHT Aan de Kleine Spuistraat te Dordrecht is op 31 mei in de vroege ochtend een verwarde man van 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden en ingesloten wegens nachtrumoer en vernieling. Hij wilde deuren intrappen en ruiten vernielen, nadat hij eerder stoeptegels had vernield.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 24-jarige Dordtenaar is op maandagmiddag 31 mei aangehouden nadat hij het politiepersoneel aan het bureau Nassauweg met de dood had bedreigd. Agenten wisten hem te achterhalen in het Weizigtpark. Hij is ingesloten. Tevens bleek dat hij nog boetes had openstaan.