Politie Zuid-Holland-Zuid

31/5 pinksterweekend Hoeksche waard

31-05-2004 - persberichten district III

ERNSTIG ONGEVAL A 29
NUMANSDORP In de nacht van 28 op 29 mei heeft rond middernacht een ernstig ongeval plaatsgevonden op de A 29 (richting Zierikzee) ter hoogte van Numansdorp. Een 39-jarige inwoner van Oud-Beijerland reed vermoedelijk achterop de truck met oplegger van een 38-jarige man uit Middelharnis. Hierbij raakte de personenauto van de 39-jarige vast onder de oplegger. De man raakte bekneld terwijl zijn auto vlam vatte. De inmiddels gestopte vrachtwagenchauffeur heeft de brand proberen te blussen; andere automobilisten waaronder een toevallig aanwezige arts haalden het slachtoffer uit de auto. De man is met ernstig hoofdletsel per ambulance vervoerd naar het Dijkzigt-ziekenhuis in Rotterdam. Hij verkeert nog steeds in kritieke toestand en is in coma. De politie heeft een technisch onderzoek gedaan om de gang van zaken vast te kunnen stellen. Doordat er brokstukken en olie op de weg lagen, zijn verschillende andere autos ook beschadigd geraakt. Het verkeer heeft enige uren hinder ondervonden van het ongeval, omdat de Westbaan afgesloten was door de politie. Automobilisten in de richting Zierikzee werden na de Heinenoordtunnel omgeleid via afslag Oud-Beijerland en Klaaswaal.
Een 38-jarige vrouw uit Barendrecht wilde om 1.00 uur ondanks de afzetting en de zwaailichten toch vanuit de N217 de snelweg op richting Zierikzee. Zij is aangehouden wegens belediging, verzetpleging en rijden onder invloed. Haar 40-jarige passagier, een man uit Barendrecht, maakte stennis en trapte een agente tegen haar been. Beiden zijn in verzekering gesteld, waarbij bleek dat de man een kleine hoeveelheid coke bij zich had.

In verband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk verzoekt de politie getuigen zich te melden via (0900) 8844 (lokaal tarief).

ONGEVAL
NUMANSDORP Op zondagavond 30 mei heeft een frontale botsing plaatsgevonden op de Fortlaan te Numansdorp. Hierbij raakte de bijrijdster van de eerste bestuurder, een 19-jarige man uit Numansdorp gewond aan haar hoofd. De bestuurder van de tweede auto, een 43-jarige man uit Numansdorp, zijn 40-jarige vrouw en hun kinderen van 2 en10 jaar bleven ongedeerd. Het ongeluk gebeurde doordat de eerste bestuurder schrok van de tegemoetkomende auto bij een bocht en daardoor in het gootje terecht kwam en slipte, waarna de botsing volgde.

RIJBEWIJS KWIJT
STRIJEN Een 41-jarige man uit Oosterhout is op zondag 30 mei zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij 1040 ugl blies bij een alcoholcontrole. Hij reed al slingerend over de Trambaan naar Strijen, gevolgd door een oplettende politieagent uit Rotterdam. Op de Achterstraat is hij aangehouden door de politie Zuid-Holland-zuid. Hij verklaarde de schade aan zijn auto te hebben opgelopen door een eerder ongeval op de A15. Bij controle aldaar bleek nergens schade te vinden.

BEDREIGING
S-GRAVENDEEL Een 15-jarige jongen is bij de portier van het AZC in s-Gravendeel bedreigd door een 16-jarige medebewoner. Hij gooide met glas, hanteerde mes en stok, waarna de 15-jarige vluchtte naar zijn caravan. De 16-jarige vernielde daarop de ruiten van de caravan. De politie heeft de 16-jarige jongen aangehouden wegens bedreiging en ingesloten. Zij stelt een onderzoek in.