Gemeente Doorn


Algemene zaken / week 22

Oudheidkamer open
De laatste zaterdag van de maand is de Oudheidkamer van de gemeente Doorn opengesteld voor het publiek. Op zaterdag 29 mei zijn de deuren van de Oudheidkamer in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 2 voor iedereen geopend van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis. De Oudheidkamer is tevens geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Jaarverslag platform gehandicapten doorn
Het Jaarverslag 2003 van het Platform Gehandicapten Doorn is verschenen. Belangstellenden kunnen het jaarverslag per e-mail verkrijgen via pgd.doorn@hetnet.nl. Aanvragen kan ook via Postbus 277, 3940 AG Doorn of telefonisch via 0343- 421026 met opgave van naam en volledig adres.

Nationale straatspeeldag
De Nationale Straatspeeldag vindt dit jaar plaats op woensdag 9 juni. In verband hiermee is de Notengaard op 9 juni van 13.30 tot 17.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Koninklijke onderscheidingen

Ter gelegenheid van Koninginnedag is vorige maand traditiegetrouw aan een groot aantal Nederlanders een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Een Koninklijke onderscheiding is bedoeld om grote verdiensten voor de samenleving te belonen. Deze verdiensten moeten gelegen zijn in activiteiten buiten de reguliere werkkring. De werkzaamheden die binnen een betaalde functie zijn verricht, tellen in de meeste gevallen slechts aanvullend mee. Het is dus van belang dat diegene die voorgedragen wordt, kan bogen op een langdurige en brede inzet in maatschappelijke organisaties.

Als aan iemand een Koninklijke onderscheiding wordt toegekend gebeurt dat doorgaans tijdens de zogeheten "Algemene Gelegenheid" op 29 april. Ook kan in bijzondere situaties (bijvoorbeeld een jubileum of het afscheid van een bestuurslid tijdens een jaarvergadering) een moment zijn om een Koninklijke onderscheiding uit te reiken.

Mocht u iemand kennen die woonachtig is in de gemeente Doorn en naar uw mening in aanmerking kan komen voor een Koninklijke onderscheiding dan kunt u voor nadere informatie en/of een aanvraagformulier terecht bij de heer J.K. Altena, tel. 0343-473123.

Aanvraagformulieren voor de Algemene Gelegenheid 2004 kunnen uiterlijk tot 1 juli 2004 worden ingediend.